Rogán ügyvédje másfél milliót kap minden letelepedési kötvény után

Kosik Kristóf, a Rogán Antalhoz köthető ügyvéd irodája ötezer eurót (másfél millió forintot) kap a letelepedni szándékozó kínai ügyfelektől, derül ki egy a Magyar Nemzet birtokába került szerződésből.

2017. április 24., 14:46

A lap által ismertetett szerződést egy kínai állampolgár kötötte egy letelepedési kötvényeket forgalmazó offshore céggel.

Kosik Kristóf ügyvéd többször járt el Rogán Antalnak, valamint Habony Árpádnak, a kormányfő informális tanácsadójának a megbízásából - írja a Magyar Nemzet. A lap információi szerint ő írta a letelepedésikötvény-programot lehetővé tevő jogszabály módosítását is 2012-ben.

2016 végéig több mint 4700 letelepedési kötvényt jegyeztek le, vagyis „Rogán Antal ügyvédje” akár hatmilliárd forintot is kereshetett a programmal.

A szerződésben szereplő közvetítő céget, a Hungary State Special Debt Managementet egyébként Hongkongban jegyezték be 2012. december 4-én, bő három héttel a törvény hatálybalépése és egy héttel a parlamenti végszavazás előtt. (Erről az anomáliáról itt olvashat bővebben.) Ez a cég kapja a kötvényüzlet legnagyobb hasznát jelentő negyvenötezer eurós (mintegy 14 millió forint) szolgáltatási díjat.