Részvétét fejezte ki Áder János a robbanás miatt

Csütörtökön egy aranybányába robbanóanyagot szállító teherautó balesete miatti detonációban legalább tizenheten meghaltak Ghánában.

2022. január 21., 19:02

Szerző:

Részvétét fejezte ki a Ghána nyugati részén történt robbanásban elhunytak családjainak és a ghánai embereknek Áder János köztársasági elnök pénteken – írja az MTI.

A magyar államfő azután küldött részvéttáviratot Nana Akufo-Addo ghánai elnöknek, hogy legalább tizenheten meghaltak és ötvenkilencen megsérültek csütörtökön, egy aranybányába robbanóanyagot szállító teherautó balesete miatti detonációban a nyugat-afrikai országban.

A köztársasági elnök az MTI-hez is eljuttatott levelében reményét fejezte ki, hogy a balesetben megsérültek gyorsan felépülnek.

Áder János emlékeztetett arra, hogy a múlt héten hivatalos látogatáson Ghánában járt.

(Kiemelt kép: Áder János. Fotó: MTI / Bruzák Noémi)

00:01

Fennállása huszadik évfordulójához érkezett az MVM Partner Zrt., Magyarország legnagyobb villamosenergia-nagykereskedője. Az elmúlt két évtizedben a társaság nagy utat bejárva és jelentős mérföldköveket elérve számos módon járult hozzá a magyar villamosenergia-rendszer ellátásbiztonságához és a rezsicsökkentés biztosításához.