A rendőri szakszervezet szerint soha nem volt még ilyen nagy létszámhiány a rendőrségnél, Pintér Sándor nem lát problémát

2019. augusztus 7., 10:29

Szerző:

Az Országgyűlés honlapjának a tanúsága szerint nemrég Jakab Péter tett fel egy írásbeli kérdést Pintér Sándor belügyminiszternek, azt firtatva, hogyan kívánja csökkenteni az Orbán-kormány a pályájukat elhagyó rendőrök számát. A kérdés valószínűleg azután vetődött a jobbikos politikusban, hogy a Független Rendőr Szakszervezet júliusban jelezte, 2018-ban tízszer annyi, hozzávetőlegesen 2000 rendőr lépett ki, mint korábban évente. Ennek ellenére úgy tűnik, az Orbán-kormány szerint nincs probléma, Pintér Sándor legalábbis úgy válaszolt,

a jelenlegi létszámhiány az eredményes szolgálatellátást nem veszélyezteti, a rendőrség az ország teljes területén biztosítja a közrendet és a közbiztonságot.

A Népszava korábban a Magyar Rendvédelmi Kar (MRK) januárban készült felmérésére hivatkozva írta meg, hogy a hivatásos állomány 40 százaléka a felmondáson gondolkodik a rendőröktől a tűzoltókon és a pénzügyőrök és a büntetés-végrehajtásig minden ágazatban. Dobson Tibor MRK-elnök mondta is, hogy nem jó a hangulat az állományban, de baj van az utánpótlással is. Az alacsony fizetés nem vonzó, az életpályamodell sem váltotta be a hozzá fűzött reményeket.

Fotó: Árvai Károly/Miniszterelnöki Kabinetiroda

18:35

A BRFK részletes választ küldött szerkesztőségünknek azzal kapcsolatban, mi is pontosan a sorsa a Szabó Bálint szegedi ügyvéd által belengetett budapesti gazdatüntetésnek. A rendőrség információi szerint a kért útvonalra már korábban bejelentett rendezvények miatt augusztus 20-ára nem kaptak területfoglalási engedélyt, de a tüntetést megtarthatják, csak éppen a belvárosba nem mehetnek be.

16:01

Kedd éjfélig hőségriadót hirdettek a tikkasztó hőmérséklet miatt. A forróság a házi kedvenceink szerveztét is megviseli. Önfeledt futkározás közben is megtörténhet a baj, de egy közös utazás során is túlhevülhetnek az állatok. Minden esetben a gazdik felelőssége a hőguta elkerülése.