Horváth Tamás, a vasarnap.hu nácikat mosdató új főszerkesztője: Élvezni kell a támadásokat

Facebook-oldalán írt az ügyről, szerinte „valamit nagyon jól csinál”.

2021. augusztus 12., 14:45

Szerző:

Horváth Tamás, az adófizetők pénzéből működő vasárnap.hu új főszerkesztője Facebook-oldalán és személyes Facebook-profilján szólalt meg a neonáci múltjáról szóló hírekkel kapcsolatban. „A támadásokat nem csak bírni, hanem élvezni is kell” – írja Horváth Tamás a posztban megosztott Telex-cikk fölött.

A főszerkesztőről a Neokohnon jelent meg először, hogy 2011-ben nyíltan náci és holokauszt-relativizáló kijelentéseket tett. Horváth Tamás erre a cikkre is reagált a közösségi oldalon: „Köszönöm a támadásokat, továbbra is azt hiszem, hogy valamit jól csinálok. A 16 évesen írt kommentek után jöhetnek a 6 évesen csinált dolgok. Várom.” 

A Hit Rádiónak adott interjúban viszont már közölte, elhatárolódik a nácizmustól. Hozzátette: a neonáci Erő és Elszántságot nem találta működőképes pártnak, de a Fideszt már annál inkább, szerinte a jelenlegi kormánypárt képviseli a leginkább az általa vallott jobboldali értékeket.

(Kiemelt kép: Facebook Horváth Tamás véleményoldala)

08:23

Mindent megteszünk, hogy a világban zajló háborúk ne veszélyeztessék a magyar családok békéjét és biztonságát! - olvasható Orbán Viktor miniszterelnök vasárnap esti Facebook-bejegyzésében, amelyet a Védelmi Tanács ülése után adott közre.