A Fideszben látja a náci Erő és Elszántságot a vasárnap.hu főszerkesztője

Horváth Tamás nem vonja vissza korábbi náci kijelentéseit.

2021. augusztus 12., 14:00

Szerző:

Horváth Tamás, a vasárnap.hu főszerkesztője a Hit Rádiónak adott szerdai interjújában reagált a Neokohn cikkére, amiben megírták, hogy 2011-ben nyíltan náci kijelentéseket tett, és tagadja a holokausztot. A főszerkesztő a rádióinterjúban visszakozva ugyan, de ráhajlott, hogy kimondja: elhatárolódik a náciktól. Elmondta azt is, hogy az Erő és Elszántságot nem találta pártként működőképesnek, de a Fidesz mára tökéletesen képviseli azokat az értékeket, amiket ő is magának vall. 

A Hit Rádió kérdésére Horváth Tamás elmondta, hogy valóban részt vett fiatalon az “Erő és Elszántság” elnevezésű szélsőjobboldali szervezet rendezvényein, és aktív részese volt a mozgalomnak. Hangsúlyozta, hogy a szervezettől való eltávolodásának oka az volt, hogy pártként szerettek volna továbbműködni. Elmondta azt is, hogy a jelenlegi pártok közül a Fidesszel tud igazán azonosulni.

„Az eltávolodásom oka, hogy azt láttam, a mozgalom nem lehet működőképes, ugyanis sokan pártot akartak csinálni belőle, és nem gondoltam, hogy az Erő és Elszántságnak pártként kellene működnie Magyarországon. Szerintem a pártpolitikai palettán a jobboldalt tökéletesen lefedi a Fidesz, és ők tudják leginkább képviselni azokat a keresztény, illetve jobboldali értékeket, amiket én is vallok” – vallotta be Horváth Tamás.

A Neokohn és a vasárnap.hu között megjelent vita kapcsán kifejtette, hogy hatalmas hírverést okozott a lapnak, de emiatt és más miatt sem lesz változás a lapban, mert a személye nem fogja szerinte ezután sem befolyásolni a vasárnap.hu működését. A főszerkesztő szerint ugyanis jó úton járnak, mert elkezdtek fájni az ellenzéknek.

Horváth Tamás szerint az országos sajtó is rájuk figyel, a Jakab Péterről készült videót, amiben megmutatták, hogy a Jobbik elnöke „minősíthetetlenül” ordibált egy munkagép vezetőjével,  például az összes sajtó átvette. „Az ellenzék részéről, a baloldali pártok részéről sokan gondolják úgy, hogy mi azért ráléptünk a tyúkszemükre” – mondta a főszerkesztő. Itt tudja a teljes beszélgetést meghallgatni.

(Kiemelt kép forrása: Horváth Tamás véleményoldala facebook)

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.