Rácz Zsófia válaszolt arra, el tudja-e képzelni, hogy homoszexuális legyen egy kormánytag

A helyettes államtitkár bazsalyogva hárította a kérdést.

2021. július 22., 21:20

Szerző:

A RTL Klub Híradó kérdezte csütörtökön Rácz Zsófiát arról, hogy el tudja-e képzelni, hogy ma Magyarországon egy homoszexuális ember kormánytag legyen. Rácz Zsófia mosolyogva mondta, nem az ő feladata elképzelni, hogy homoszexuális legyen egy kormánytag. Az ifjúsági ügyekért felelős helyettes államtitkár a riporter kérdésére válaszolva nem tudott olyan magyar oktatási intézményt megnevezni, ahol a homoszexualitást népszerűsítik.

Rácz Zsófiát 2020 januárjában nevezte ki Novák Katalin, amikor még családügyekért felelős államtitkár volt. Mint ismeretes, valamint a médiában is nagy port kavart, még törvényt is módosítottak azért, hogy megfelelő diploma hiányában betölthesse pozícióját. Rácz Zsófia tavaly az első kérdés után faképnél hagyta az RTL Klub riporterét, illetve azzal is felhívta magára a figyelmet, hogy posztja ellenére a Pedagógusok Szakszervezetének ifjúsági tagozatával többszöri egyeztetés után sem ült le a tanárhiány okozta problémákról tárgyalni.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető minisztert arról kérdezték a csütörtöki Kormányinfón, hány kiskorú vett részt nemváltoztató műtéten Magyarországon, vagyis mi az a statisztika, amely szerint ez olyannyira releváns téma, hogy a gyermekvédelmi népszavazás öt kérdéséből három ezzel foglalkozzon. Gulyás erre azt válaszolta, nem tud konkrét számot mondani. Később kiderült, hogy teljesen irreleváns a kérdés, mert Magyarországon kiskorúak számára nem engedélyezettek a nemváltó műtétek.

(Kiemelt kép: Rácz Zsófia, az Emberi Erőforrások Minisztériumának ifjúságpolitikáért és esélyteremtésért felelős helyettes államtitkára a Nemzeti Tehetség Központ (NTK) Stipendium Peregrinum ösztöndíjáról tartott sajtótájékoztatón az NTK budapesti központjában 2020. november 3-án. Fotó: MTI/Bruzák Noémi)