Puzsér: Friderikusz beleszorult egy teljesen felesleges hazugságba

A kritikus szerint a showman egy hírhedt kultúrbűnöző.

2021. november 2., 20:31

Szerző:

A közismert kritikus Puzsér Róbert az Indexen megjelent véleménycikkében, reagált Friderikusz Sándor közelmúltbéli botrányára. Puzsér szerint, amikor Friderikusz Youtube csatornát indított annyira az internet függőjévé vált, hogy álprofilt gyártott le és egy nem létező sajtós nevében intézte saját levelezését. A kritikus úgy látja, hogy a „nemlétező sajtóssal” Friderikusz még mindig azt akarta bizonygatni milyen nagy és fontos ember. 

„A magyar nyilvánosságot nagyon rossz ízlésével évtizedeken át sújtó egykori showman beleszorult egy teljesen felesleges hazugságba, most meg már beleáll, és kitart mellette, hisz pont úgy működik, mint a politikusok: nem mutathat gyengeséget”

- fogalmaz a botránnyal kapcsolatban Puzsér. 

A kritikus úgy látja, hogy amikor Friderikusz regált botrányával kapcsolatos vádakra, akkor „tenyérbemászó butaságot” adott elő. Puzsér szerint Friderikusz milliárdos létére sajnáltatot akart kiváltani néziőből, amikor újfent támogatásokért folyamadott. „Az egyszeri felhasználó nem is érti, hogy képzeli ezt. Itt jön a nagy Friderikusz Sándor a bőkezű szponzoraival meg a nagyszerűen kitalált koldulási kampányával, beletol annyi pénzt a projektjébe, amennyiből mindig is dolgozott, s amennyit még a legsikeresebb youtuberek sem bírnak megmozgatni, és majd megmutatja, hogyan kell ezt a videózást profi módon csinálni” – tette hozzá a kritikus.

Puzsér véleménye szerint Friderikusz nevetséges látványt nyújt a Youtube-on, mert életében először találja magát versenyhelyzetben. A kritikus a következőképp fogalmaz: „Ha Friderikusz Sándor feleakkora profi lenne, mint amekkorának a kitalált sajtósa tartja, ha legalább tájékozódna, és felmérné azt a piacot, ahová épp bepofátlankodik, akkor látná, hogy a YouTube nála tehetségesebb és tapasztaltabb tartalomkészítői miként építik és menedzselik a maguk brandjét.”

A kritikus véleménycikkében azt is írja, hogy Friderikusz most előadja a „kisemmizett művészt.” Puzsér szerint a milliárdos Friderikusz siránkozására senki sem kíváncsi. 

(Kiemelt kép forrása: Instagram)

 

Folytatódik a változékony, napos-gomolyfelhős idő a jövő héten; elsősorban a hét elején kell záporra, zivatarra, felhőszakadásra számítani, a hőmérséklet csúcsértéke 25 Celsius-fok körül lesz - derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből.