Polt Péter felesége a Szerencsejáték ZRT. igazgatótanácsában

Polt-Palásthy Mariannának nem ez az első állami megbízatása, két jó állása is van már.

2023. február 9., 11:24

Szerző:

Polt Péter felesége bekerült a Szerencsejáték Zrt. igazgatóságába – írta meg a 24.hu. A portál emlékeztet rá, hogy a tavalyi országgyűlési választásokat követően Rogán Antal bizalmasai is feltűntek az állami szerencsejáték-cégnél.

Nem kérdés, hogy ez eléggé biztos állásnak tűnik, hibázni sem nagyon lehet, hiszen a Szerencsejáték Zrt. természetéből fakadóan garantáltan profitot termel – nincs az a szerencsejáték, ahol végül nem a bank nyer. Ráadásul a cég sok területen monopolhelyzetben van: az államé a lottósorsolás, a kaparós sorsjegy-biznisz, és a sportfogadás-szervezés is.

2021-ben, az utolsó lezárt pénzügyi évben 701 milliárd forintot hoztak a Szerencsejáték Zrt.-nek a szerencsejátékai, adózás után ez 28,3 milliárd forintot jelentett, és ahogy 24.hu rámutat: ez a világjárvány időszakának második éve volt, amikor még rengeteg sportesemény elmaradt.

Polt-Palásthy Mariannának nem ez az első állami megbízása, ő a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. felügyelőbizottsági elnöke és a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal általános elnökhelyettese.

(Fotó: Mónus Márton/MTI)

2024. április 20., 10:00

Mától kaphatják meg a jelöltek és jelölőszervezetek a választási irodáktól az ajánlóíveket a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek, a nemzetiségi önkormányzati képviselők, valamint az Európai Parlament (EP) tagjainak választásán induláshoz.

2024. április 19., 19:41

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

2024. április 19., 17:55

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.