Polt Péter felesége a Szerencsejáték ZRT. igazgatótanácsában

Polt-Palásthy Mariannának nem ez az első állami megbízatása, két jó állása is van már.

2023. február 9., 11:24

Szerző:

Polt Péter felesége bekerült a Szerencsejáték Zrt. igazgatóságába – írta meg a 24.hu. A portál emlékeztet rá, hogy a tavalyi országgyűlési választásokat követően Rogán Antal bizalmasai is feltűntek az állami szerencsejáték-cégnél.

Nem kérdés, hogy ez eléggé biztos állásnak tűnik, hibázni sem nagyon lehet, hiszen a Szerencsejáték Zrt. természetéből fakadóan garantáltan profitot termel – nincs az a szerencsejáték, ahol végül nem a bank nyer. Ráadásul a cég sok területen monopolhelyzetben van: az államé a lottósorsolás, a kaparós sorsjegy-biznisz, és a sportfogadás-szervezés is.

2021-ben, az utolsó lezárt pénzügyi évben 701 milliárd forintot hoztak a Szerencsejáték Zrt.-nek a szerencsejátékai, adózás után ez 28,3 milliárd forintot jelentett, és ahogy 24.hu rámutat: ez a világjárvány időszakának második éve volt, amikor még rengeteg sportesemény elmaradt.

Polt-Palásthy Mariannának nem ez az első állami megbízása, ő a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. felügyelőbizottsági elnöke és a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal általános elnökhelyettese.

(Fotó: Mónus Márton/MTI)

 A háztartási méretű kiserőművekre bevezetett átmeneti betáplálási korlátozás akár részleges feloldására elsőként a nyár végéig tesz javaslatot az Energiahivatal. Az ideiglenes intézkedés ütemezett kivezetése a kormányrendeletben rögzített menetrend szerint így előreláthatóan októbertől indulhat meg. A későbbiekben háromhavonta ismétlődő felülvizsgálat célja, hogy egyre több, tavaly november óta telepített kiserőmű számára nyíljon meg a lehetőség a hálózati betáplálásra,  közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) az MTI-vel pénteken.