Pintér Sándor: Magyarország a világ 14. legbiztonságosabb országa

A belügyminiszter, Pintér Sándor tisztavató ünnepségen beszélt a magyar közbiztonságról és a rendvédelmi szervek megbecsültségéről. 

2024. június 29., 17:00

Szerző:

Kiegyensúlyozott és szélsőségektől mentes a magyar közbiztonság, Magyarország a világ 14. legbiztonságosabb országa – hangsúlyozta Pintér Sándor belügyminiszter a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Rendészettudományi Kara (NKE RTK) és Katasztrófavédelmi Intézete tisztavatási ünnepségén szombaton Budapesten az MTI tudósítása szerint. 

Pintér beszédében gratulált a végzős hallgatóknak és kiemelte, hogy az egyetemi oktatás magas színvonala felkészítette őket a szolgálatra. „Eddig csak az egyetem elvárásainak kellett megfelelniük, innentől kezdve a szabályokat, törvényeket másokkal is be kell tartatni és meg kell felelni annak a kihívásnak, amelyet a közrend, a közbiztonság biztosítása, a gazdaság működtetése, a határok védelme jelent” – tette hozzá.

A belügyminiszter szerint Magyarországon az állampolgárok jogkövető magatartással is támogatják a rendvédelmi szervek munkáját, az állampolgári, társadalmi megítélés terén pedig az első helyen szerepelnek a rendvédelem területén dolgozók. „A hivatásos állomány tagjainak megbecsülése társadalmi szinten is kiemelkedő” – mondta, hozzáfűzve, hogy a végzős hallgatók ennek az állománynak lettek most a tagjai. 

Pintér Sándor mellett a kormány több tagja is részt vett a tisztavató ünnepségen

Az eseményen az NKE RTK 138 hallgatója, 96 férfi és 42 nő ünnepélyes keretek között, a Szent Korona másolata és a történelmi zászlók előtt, Pintér Sándor, a kormány több más tagja és a rendvédelmi szervek tábornoki kara jelenlétében tette le az esküt az NKE Ludovika Campusán. A végzős hallgatók közül a rendőrségnél 84-en, a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnál (NAV) 24-en, a katasztrófavédelem szerveinél 13-an, míg a büntetésvégrehajtási szervezetnél 17-en kezdik meg szolgálatukat jövő kedden.

Az eseményen a rendvédelmi szervek vezetői mellett jelen volt Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter, Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára, Bakondi György, Orbán Viktor miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, Orbán Balázs, a kormányfő politikai igazgatója, Deli Gergely, az NKE rektora, Patyi András alkotmánybíró és Koltay András, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság és a Médiatanács elnöke is.

(Képünkön:  Pintér Sándor belügyminiszter beszédet mond a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Rendészettudományi Karának és Katasztrófavédelmi Intézetének tisztavatási ünnepségén a Ludovika Főépület előtt. Budapest, 2024. június 29. Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt)