A pedofiltörvény miatt hétszer annyi bejelentés érkezik a médiahatósághoz

Az elmúlt két hónapban 69 bejelentés érkezett kiskorúak védelmére hivatkozva. 

2021. augusztus 30., 21:46

Szerző:

Minden bizonnyal komoly szerepet játszik a pedofilellenes törvény abban, hogy az elmúlt időszakban megsokszorozódott a bejelentések száma a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) felé. A törvény hatályba lépése óta eltelt időszakban összesen 69 bejelentés érkezett az NMHH-hoz, írja a Telex.

A Magyar Hang írása szerint ez az adat hétszer több, mint a korábban megszokott bejelentési szám. A korábbi évben mindössze tíz bejelentés érkezett a hatósághoz kiskorúak védelme érdekében. A Magyar Hang más hatóságoktól is meg akarta tudni, milyen hatással van a pedofilellenes törvény az emberekre. A főváros kormányhivatalától nem kaptak választ. Az Országos Rendőrfőkapitányság pedig azt közölte a lappal, hogy augusztus 9-ig nem indítottak eljárást „gyermekpornográfia vagy a zaklatás új minősített esetei elkövetésének gyanúja miatt”.

A pedofilellenes törvényt még idén júniusban fogadta el az országgyűlés. A Fidesz módosító javaslatának hatására olyan kiegészítések is kerültek a törvénybe, amelyek a jogszabály bírálói szerint összemossák a homoszexualitást és a pedofíliát. A törvény végrehajtási rendelete megtiltja a 18 éven aluliak számára a homoszexualitás és a nemváltás ábrázolását és „népszerűsítését” is. A kormány álláspontja ellenben az, hogy a jogszabály egy gyermekvédelmi intézkedés, amely a szülők kezébe adja vissza többek között a szexuális felvilágosítás kizárólagos jogát. 

(Kiemelt kép: A pedofilellenes törvény elleni tüntetés egyik demonstrálója. Fotó: Merész Márton / 168)

 

 

 

Tegnap 21:43

Magyarország gázellátása biztosított és az lesz a téli hónapok alatt is - mondta a Külgazdasági és Külügyminisztérium kétoldalú kapcsolatok fejlesztéséért felelős államtitkára az M1 aktuális csatorna kedd esti műsorában.

Tegnap 17:43

A parlament 151 igen, 12 nem szavazattal és 19 tartózkodás mellett fogadta el az európai uniós költségvetési források felhasználásának ellenőrzésével összefüggő egyes, a közfeladatot ellátó közérdekű vagyonkezelő alapítványokat, a Nemzeti Adó- és Vámhivatalt, valamint az Európai Csalásellenes Hivatal ellenőrzéseit érintő törvények módosítását.

Orbán Viktor miniszterelnök a Karmelita kolostorban fogadta Savkat Mirzijojevet, Üzbegisztán köztársasági elnökét, közölte az MTI-vel Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát irányító helyettes államtitkár kedden.