PDSZ: a kormány elismerte, hogy óriási pedagógushiány van

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) szerint a Magyar Közlönyben megjelent rendeletek alapján az állami iskolákba is visszatérhetnek a nyugdíjas tanárok, ezzel elismerve, hogy pedagógushiány van Magyarországon.

2022. augusztus 1., 07:23

Szerző:

„A Magyar Közlönyben megjelent rendeletek alapján a közoktatásban, a szakképzésben, a szociális, gyermekvédelmi vagy gyermekjóléti szolgáltató intézményekben igénybe vehető a nyugdíj közalkalmazotti jogviszony mellett is” – írta a Pedagógusok Demokratikus Szövetsége egy blogbejegyzésben.

Eszerint aki elérte az öregségi nyugdíjkorhatárt továbbra is megtarthatja közalkalmazotti jogviszonyát és a nyugdíjat is felveheti. Jelenleg egy évig tart ez a rendelet. A PDSZ megjegyzi, hogy ezt eddig nem nem engedélyezték az állami intézményekben, csak egyházi fenntartású és magánintézményben tehették meg. Hangsúlyozták, hogy ez eddig is diszkrimináció volt mind az állami-önkormányzati intézményekkel, mind pedig a közalkalmazotti jogviszonyban dolgozókkal szemben.

(Fotó: MTI/Vajda János)

Tegnap 19:04

A sekély és melegedő élővíz nagyon hamar oxigénhiányhoz és így katasztrófához vezethet a halállomány területén, és úgy tűnik, már a lehalászás sem százszázalékos megoldást, a baj igen nagy.

Tegnap 18:35

A BRFK részletes választ küldött szerkesztőségünknek azzal kapcsolatban, mi is pontosan a sorsa a Szabó Bálint szegedi ügyvéd által belengetett budapesti gazdatüntetésnek. A rendőrség információi szerint a kért útvonalra már korábban bejelentett rendezvények miatt augusztus 20-ára nem kaptak területfoglalási engedélyt, de a tüntetést megtarthatják, csak éppen a belvárosba nem mehetnek be.