Márki-Zay Péter pártot alapít

Folyamatban van a Mindenki Magyarországi Mozgalom pártjának bejegyzése, ami Márki-Zay Péter szerint a civilek pártja lesz.

2022. november 28., 08:15

Szerző:

Folyamatban van Márki-Zay Péter volt miniszterelnök-jelölt pártjának bejegyzése. Vasárnapi, heti élőjében a volt hódmezővásárhelyi polgármester egy kérdésre válaszolva elmondta, a párt, „a civilek pártja” lesz, mert mint elmondta, ki akarják vívni, hogy a jelenlegi pártok mellett a civilek is egyenrangú módon lépjenek fel a politikában.

„egy valódi, keresztény, nyugati kultúrában jobban érzi magát a magyarság, Szent István óta erre törekszünk.”

– számolt be Márki-Zay pártja céljairól, amelyeket végül úgy összegzett, a korrupció elleni harc, a szabad piacért való küzdelem és a megtámadott közösségek védelme is céljai közé tartozik.

„Reménykedünk abban, hogy Magyarország egyszer egy valóban felfelé haladó, egyre gazdagabb ország lesz” – tette hozzá, megígérve, hogy amint a pártot bejegyzik, erről be fog számolni. A párt, ami immár az ellenzéki oldalon az összefogásban részt vevő erők közül a hetedik formáció lenne, Márki-Zay elmondása szerint a Mindenki Magyarországa Mozgalomra fog alapulni.

A volt miniszterelnökjelöltet általában a jobbközép-jobboldali és civil politikai csoportok összefogása érdekli, elmondása szerint pártra is azért van szükség, hogy ne másodrendű tagok legyenek az ellenzéki politikában.

Beszélt még a mozgalma számára a választási kampány alatt és után elutalt amerikai pénzek ügyéről is, amikről hangsúlyozta, azok szerinte teljesen legális és tiszta módon jutottak hozzájuk és így is lettek felhasználva.

(Kiemelt kép: Karácsony Gergely és Márki-Zay Péter közös sajtótájékoztatója a budapesti Kossuth téren, 2021.10.08-án. Fotó: Adrián Zoltán/168)

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

2024. április 18., 15:42

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.