Magyar György távozik Márki-Zay Péter mozgalmából

Magyar György szerint Márki-Zay pártalapítási elképzelése politikai nonszensz. 

2022. október 30., 18:53

Szerző:

Magyar György az Alfahírnek arról beszélt, hogy valóban távozik a Mindenki Magyarországa Mozgalom (MMM) elnökségéből. 

Többirányú elfoglaltságom miatt megterhelő volt számomra az MMM elnökségében a munka, át kell adnom a helyem a fiatalabbaknak

– mondta Magyar György.

Az ügyvéd ugyanakkor tisztázta: nem politikai okok miatt távozik, a továbbiakban a civil szférában szeretné folytatni a munkát. Magyar szerint az ellenzéki pártok nem támogatták teljes szívvel a mozgalmat és Márki-Zay Pétert az előválasztások során. Ezen a választáson a civileknek nagyobb szerepet kell kapniuk. Tehát ellentétben az országgyűlési választással, most az ellenzéki pártoknak kellene a civilek mögé felsorakozni és nem fordítva. Az MMM szerepe mostanra kissé kacskaringós lett. – véli Magyar György, de azért hozzáteszi: Márki-Zay Péter pártalapításról szóló elképzelése, miszerint az MMM a civilek pártja legyen, az egy politikai nonszensz.

(Kiemelt kép: Karácsony Gergely főpolgármester-jelölt, Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke és Magyar György ügyvéd az ellenzék XV. kerületi kampányzáró rendezvényén 2019. október 12-én. Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias időjárás április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

A figyelőszolgálatban részt vevő orvosok jelentései alapján április 15. és 21. között 9200-an fordultak orvoshoz influenzaszerű tünetekkel - közölte a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) a honlapján csütörtökön közzétett jelentésében. Akut légúti fertőzéssel 132 800 ember kereste fel orvosát. A tájékoztatás szerint az influenzaszerű megbetegedéssel orvoshoz fordulók 31,6 százaléka gyerek, 33,5 százaléka 15-34 éves, 24,4 százaléka 35-59 éves, míg 10,5 százaléka a 60 éven felüliek korcsoportjába tartozott.