Kósa Lajos a zebrára parkolt, egyből megbüntették

Kósa Lajos a XIII. kerületi Katona József utca kereszteződésénél parkolt zebrára, amit nem is úszott meg, a pakrolóőr megbüntette.

2023. március 1., 11:23

Szerző:

A Blikk egyik olvasója fotózta le, ahogy Kósa Lajost éppen egy parkolóőr bünteti meg. A Fidesz alelnöke ugyanis a zebrára parkolt autójával.

Kósa a kis malőrt a lap kérdésére bevallotta, ő vezette az autót, valamint azokra a kérdésekre is igennel válaszolt hogy azért parkolt-e a zebrára, mert nem vette észre, vagy mert máshol nem talált helyet. Az alelnök 25 ezer forintos büntetést kapott.

Apró érdekesség, hogy a fotón egy 2022-es Cupra Leon SP látható a zebrán parkolva, amely viszont nem szerepelt Kósa vagyonnyilatkozatában. A politikus elmondása szerint kölcsön kapta, de az is lehet, hogy a korcsolyaszövetségé (amelynek elnöke), ugyanis a Seat a hivatalos támogatója.

Jóval korábban Kósának már meggyűlt a baja a közlekedési szabályok betartásával. 2004-ben gyorshajtásért büntették meg Berettyóújfalu területén, ugyanis 50 helyett 91-el ment.

(Kiemelt képünk illusztráció: Kósa Lajos, a térség fideszes országgyűlési képviselője beszédet mond a Szent József Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium Megtestesülés Tagóvoda átadásán Debrecenben 2022. augusztus 26-án. fotó: MTI/Czeglédi Zsolt)

Az elhíresült lombkoronasétány ügyét már az Európai Ügyészség vizsgálja, annak ellenére, hogy Magyarország nem tagja a szervezetnek. Az Integritás Hatóság 324 bejelentésből 40 esetben indított vizsgálatot, és 10 ügyet zárt le.