Pár napos csecsemő is belehalt a koronavírusba, ő a 30 090. magyar áldozat

A hétvégén összesen 12 beteg hunyt el, köztük egy újszülött is. 

2021. szeptember 14., 12:42

Szerző:

A 444 egyik olvasója hívta fel a lap figyelmét, hogy a koronavírusban elhunytak között, szerepel a listán egy pár napos újszülött is. Alapbetegségeként csecsemőhalál van feltűntetve. A hétvégén összesen 12 beteg hunyt el. 

„A pár napos újszülött a járvány 30 090. magyar áldozata. Olvasónk hívta fel a figyelmet, hogy az elhunyt csecsemőnél az alapbetegségnél korábban azt tüntették fel, hogy „hirtelen csecsemőhalál, oxigénhiányos állapot, újraélesztést követő szervkárosodás”. Ezt utóbb módosították arra: hirtelen csecsemőhalál” – írja a 444.hu – „Áprilisban hunyt el két, egy év alatti koronavírusos beteg Magyarországon. Egyikük három hónapos volt, örökletes izombetegségben, úgynevezett MLASA-szindrómában, mitokondriális izombántalomban szenvedett. A másik nyolc hónapos volt. Róla Müller Cecília országos tisztifőorvos azt mondta, hogy koronavírus-fertőzött volt, de a halálát bizonyítottan nem a koronavírus okozta, hanem Meningococcus okozta vérmérgezés.”

(Kiemelt képünk illusztráció: A koronavírus áldozataira emlékeznek a Margit-szigeten elhelyezett kövekkel 2021. április 2-án. Fotó: Merész Márton / 168.hu)