Pankotai Lili: Nem félek, a gondolataim fölött nincs hatalmuk

Pankotai Lili nem bánta meg, hogy elmondta a véleményét október 23-án.

2022. október 27., 11:42

Szerző:

Interjút adott a Telexnek Pankotai Lili, aki az október 23-i tanártüntetésen adta elő a demonstráció óta elhíresültté vált slam poetryjét. A pécsi diáktól  iskolája elhatárolódott az előadás miatt. Pankotai az interjúban arról beszélt, hogy nem bánta meg a tüntetésen való fellépést, a szöveget pedig ő írta. Úgy véli, hogy csak az fél, aki fölött hatalom van. Pankotai kirúgásának lehetőségéről is beszélt az interjúban. Azt mondta, hogy a tanárok részéről  csendet, ridegség és elhatárolódást érzékel, de bírja a strapát. A retorzióktól azonban nem fél. A csúnya szavakat pedig nyomatékosításnak szánta.

„Nem félek, mert szerintem csak az fél, aki fölött hatalom van. Én úgy gondolom, hogy senkinek nincs hatalma fölöttem. Szerintem természetes, hogy nincs embernek ember fölött hatalma. Nyilvánvalóan egy intézmény megtehet bizonyos dolgokat, kirúghatnak például, az ő döntésük. De a gondolataim fölött nincs hatalmuk, szerintem a szabadság az, hogy azt gondolok, amit akarok és azt mondok, amit akarok. És ilyen szempontból abszolút nem félek”

– fogalmazott az interjúban. Az újságíró kérdésére a slam poetry tartalmáról azt mondta, hogy személyes véleménye az, hogy „például az LMBTQ része a szövegnek összeegyeztethető a vallással az elfogadás tekintetében. Tehát oké, nem azt mondom, hogy itt a vallásnak támogatnia kéne a melegeket, mert abszolút nincs erről szó, de maga az elfogadás a kereszténységnek és a vallásoknak a legalapabb gondolata. És itt nem azt mondtam, hogy most akkor támogassuk a melegeket, vagy bármelyik LMBTQ közösséget, hanem szimplán azt, hogy fogadjuk el őket”. 

 

 

Pankotai azt mondta az interjúban nem bánta meg, hogy elmondta a tanártüntetésen a véleményét, a lehetséges következmények, illetve a vele szembeni gyűlölködés ellenére sem. 

(Fotó: Koszticsák Szilárd/MTI)

 

2024. április 23., 07:17

A Závecz közvélemény-kutatása szerint Magyar Péter pártjának EP-listája a kutatás első felében jelentősen megelőzött minden ellenzéki pártot a DK–MSZP–Párbeszéd kivételével, így a harmadik helyen szerepel a rangsorban. A teljes lakosság 11%-a, a biztos szavazók 14%-a voksolna rá.