Meghibásodás Pakson – Újra száz százalékon üzemel az atomerőmű 3. blokkja

Péntek hajnaltól ismét névleges teljesítményén üzemel a paksi atomerőmű 3. blokkja – közölte az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. A reaktor teljesítménye egy nappal korábban „védelmi működés következtében” esett vissza a felére. 

2023. január 20., 10:21

Szerző:

Amint azt korábban megírtuk az MVM Paksi Atomerőmű közleménye alapján: Az atomerőmű 3. blokkjának teljesítménye 2023. január 19-én 3:26-kor védelmi működés következtében 50 százalékkal visszaesett.

Az erőmű újabb közleménye alapján

péntek hajnaltól ismét névleges teljesítményén üzemel a paksi atomerőmű 3. blokkja.

Kovács Antal kommunikációs igazgató tájékoztatása szerint a blokk teljesítménye csütörtökön a generátorvédelem áramváltójának hibája miatt csökkent  50 százalékra. A berendezést kicserélték, és még csütörtökön megkezdték a felterhelést.

Az Országos Atomenergiahivatal honlapján azt írta,

a blokk biztonsága nem volt veszélyben.

(Kiemelt képünk illusztráció: A Paksi Atomerőmű négyes (előtérben) és hármas (háttérben) reaktora 2019. június 25-én. Fotó: MTI | Sóki Tamás)

 

Megszűnik november 4-től a Keszthelyi Kórház szülészet-nőgyógyászati fekvőbeteg osztálya, ugyanakkor a szülészet-nőgyógyászati járóbeteg ellátás, a terhesgondozás és a nőgyógyászati szakellátás változatlanul elérhető lesz.