Elő a szelvényekkel: óriási volt a tét az Ötöslottón, mutatjuk a számokat

A 31. héten is kisorsolták az Ötöslottó nyerőszámait. 

2024. augusztus 4., 09:43

Szerző:

A Szerencsejáték Zrt. ezen a héten is kisorsolta az Ötöslottó nyerőszámait. A hivatalos tájékoztatás szerint a 31. héten megtartott ötöslottó és Joker számsorsoláson az alábbi számokat húzták ki. 

Nyerőszámok:

  • 5 (öt)
  • 39 (harminckilenc)
  • 45 (negyvenöt)
  • 62 (hatvankettő)
  • 88 (nyolcvannyolc)

Nyeremények:

  • 5 találatos szelvény nem volt;
  • 4 találatos szelvény 27 darab, nyereményük egyenként 1 927 425 forint;
  • 3 találatos szelvény 2 498 darab, nyereményük egyenként 22 815 forint;
  • 2 találatos szelvény 65 210 darab, nyereményük egyenként 3 305 forint.

Mivel öttalálatos szelvény nem volt, ezért a jövő héten 4,385 milliárd forint vár majd gazdára. A Ötöslottó sorsolásán kihúzták a Joker nyerőszámait is, melyek a következők voltak: 858698. Joker telitalálat ezúttal nem volt. A Joker várható főnyereménye 63 millió forint. 

Ezek az Ötöslottó szabályai

Az Ötöslottó játékban 90 számból kell 5-öt kiválasztani. A cél az, hogy minél többet eltaláljunk a hetente sorsolt 5 nyerőszám közül. Ez akkor jár pénznyereménnyel, ha legalább 2 találatunk van egy mezőn, a főnyereményt az 5 találat jelenti. Játszható saját számokkal és gépi formában, véletlen számokkal. Szelvényünket feladhatjuk 1 vagy 5 hétre is. Egyhetes játéktípus esetén csak a soron következő sorsolásra, öthetes játék esetén a következő 5 sorsolásra lesz érvényes a játékunk. További fontos tudnivaló, hogy egy alapjáték ára: 400 forint. A fizetendő összeg tehát ennyi, szorozva az alapjátékok számával szorozva a hetek számával. Normál játék esetén egy szelvényen maximum 20 számmező játszható meg. A kombinációs játék és az okoskombinációs játék részvételi díja az alapjátékok számának és az alapdíjnak a szorzata.

Nagyobb nyeremény, nagobb játékkedv 

Egymilliárd forintos jackpotnál még nem látunk növekvő játékkedvet. Egy- és hárommilliárd között már megjelennek azok a játékosok, akik esetleg több mezőt váltanak ki, 3 milliárd forintos jackpot felett pedig megfigyelhető egy lélektani hatás, ilyenkor már nemcsak több mezőt játszanak játékosaink, hanem jelentősen bővül a számuk is. 4 milliárd forint körül pedig már megjelennek a szerencsejáték-vadászok, például az ukrán–román–szerb határon a turisták

– részletezte korábban az elérhető főnyeremény nagyságának hatásait a Szerencsejáték Zrt. elnök-vezérigazgatója, Mager Andrea.

Halmozódó nyeremény

A nagy nyereményhalmozódáson nagyot nyert az állami szerencsejáték-vállalat: míg 2022-ben nem volt extrém főnyeremény-halmozódás, az elmúlt időszakot több is jellemezte. 2023-ban áprilisban húztak ki egy kiemelkedő jackpotot, ez 4,57 milliárd volt, ezt követően nagyon hamar elindult egy újabb halmozódás, aminek a végeredménye, hogy 2024 februárjában, 29 hét halmozódás után megérkezett minden idők legmagasabb ötöslottó-jackpotja. Ez több mint 6 és fél milliárd forint volt, de a halmozódási hatás már 2023-ban elkezdődött. Összességében ezek miatt egy hatalmas erejű halmozódás jellemezte a tavalyi évet, de ahogyan azt fentebb is írtuk a jövő héten is már több mint 4 miliárd forint keresi a gazdáját. 

(Fotó: Szerencsejáték Zrt. Facebbok oldala)