Országos leépülés az egészségügyben: teljes osztályokat zárnak be

Az NNK felrakott 20 kijelelölő határozatot, amelyek az ország különböző egészségügyi intézményeinek, különböző osztályainak a részleges, vagy teljes leállását jelentik be. 

2024. január 8., 14:46

Szerző:

„Az NNK frissítette a honlapját (amit hónapok óta nem tette meg) és felrakott még 20 kijelelölő határozatot, amelyek az ország különböző egészségügyi intézményeinek, különböző osztályainak a részleges, vagy teljes leállását jelentik be, 2023. december- 2024. januártól” – írja Facebook oldalán Dr. Kunetz Zsombor Orvos, Szakorvos, MBA. Az egészségügyi elemző azt írja, hogy a Szent János Kórház nemcsak a belgyógyászati feladatát nem tudja részlegesen ellátni, hanem a komoly baleseti sérültek ellátását, de az ittas sérültek ellátását sem tudja biztosítani. 

A Hetényi Géza Centrum Kórházban, az arc- és szájsebészeti mellett  a tüdőgyógyászati és légzésrehabilitációs fekvőbeteg ellátás  sem nem lesz elérhető. Az egri Markhot Ferenc Centrum Kórházban a szemészet ügyeleti ellátását nem tudják biztosítani, ezért a betegeknek Debrecenbe kell menniük. A Komárom Esztergom megyei Szent Borbála Kórház az urológia ügyeletei és fekvőbeteg szakellátást továbbra sem tudja biztosítani.A Budapesti Szent Margit Kórház a gasztroenterológiai ellátást, és a gyomor- bélrendszeri vérző betegek ellátását sem tudja biztosítani.

A szakorvos azt írja, hogy „még ezzel nincs vége az új éveben bejelentett részleges, vagy teljes kórházi-, és szakrendelői leállásoknak. Ebből január 6án szombaton az NNK 20 darab határozatot közölt, tavaly egész évben 113 határozatot publikáltak (valószínűleg ennél jóval több volt, csak nem tették fel)”. 

Ahogy arról beszámoltunk, megszűnt a fekvőbeteg-ellátás az orosházi kórház urológiai osztályán. Nem lesz fekvőbeteg-ellátás az Orosházi Dr. László Elek Kórház és Rendelőintézet urológiai osztályán, a betegek a gyulai kórház osztályára kerülne.

(Kiemelt képünkön a Szent János Kórház. Fotó/Forrás a kórház hivatalos weboldala)