Borzalmas tragédia: internetes orosz rulett közben lőtte agyon magát egy nagyatádi fiú

A fiú édesanyja a gyerek szobájába benyitva észlelte a tragédiát.

2024. április 15., 19:51

Szerző:

Március utolsó napjaiban egy nagyatádi fiú édesapja vadászfegyverével lőtte agyon magát. A játék egy internetes chatszobában zajlott, és a fiatal szobájába benyitó édesanya fedezte fel, mi történt – írja az Index. A fiú, aki orosz rulett játékot játszott a chatszobában, a KSZC Dráva Völgye Gimnáziuma, Szakgimnáziuma és Kollégiuma barcsi középiskola egyik tanulója volt.

A fiú volt iskolájának honlapja és közösségi oldala napok óta egy elsötétített megemlékezéssel adott hírt az esetről.

A sonline.hu hírportál megkeresésre a Somogy Vármegyei Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálata azt a választ adta, hogy a haláleset körülményeit a nagyatádi rendőrkapitányság közigazgatási eljárás keretében vizsgálja.

A lap úgy tudja, a városban a szóbeszéd és az internetes kommentek arról szólnak, hogy a nagyatádi illetőségű fiú orosz rulett játék közben lőtte fejbe magát.  A lap úgy értesült, hogy a rendőrséghez is érkeztek hasonló információk az orosz rulett játékról.

A fiú édesapja vadász volt, az engedélyei és az otthoni fegyvertartás körülményei szabályosak voltak, de azt, hogy a kamasz fiú hogyan kaparinthatta meg a fegyverszekrény kulcsát, még vizsgálják.

Innen ered az orosz rulett járék

Az orosz rulett egy szerencsejáték, amelynek lényege, hogy egy hatlövetű forgótáras pisztolyba egyetlen töltényt tesz az ember, megforgatja a tárat, fejéhez emeli a fegyvert és lő egyet. Ha a töltény a megfelelő pozícióba kerül, a játék halált is okozhat (arra, hogy a töltény elhagyja a tárat, az esély 1 a 6-hoz). A névben az orosz szó a játék származási helyére utal, a rulett szó pedig a kockázat vállalására és a fegyveren található tár forgására utal.

A Wikipédia szerint a játék pontos kialakulása ismeretlen, több elmélet létezik. Egyik elmélet szerint az orosz rulett a 19. századi börtönökben alakult ki, mikor a börtönőrök a rabokat játékra kényszerítették. A második elmélet szerint egy trükkről van szó, a harmadik elmélet pedig az 1877/1878-as orosz–török háborút tartja a játék kialakulása dátumának.

(Fotó: Gyulai Bence/168.hu)

Megtörni látszik a kutasok ellenállása? Hétfő kora délutáni hatállyal a Mol az összes töltőállomásán 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát, vagyis – nagykereskedelmi árváltozás híján – az árrését. 

A Szabad Európa kiperelte az autópálya-koncessziós szerződés mellékleteit, és kiderült, hogy 15-17 ezer milliárd forintba kerülhet az adófizetőknek az, hogy a kormány kiszervezte a hazai gyorsforgalmiút-hálózat nagy részét. Az üzletet elnyerő hét magántőkealapról kiderült, hogy négy Szíjj László, három pedig Mészáros Lőrinc kormányközeli üzletember százszázalékos tulajdonában van – írja a lap.

Kedden túlnyomóan derült, száraz időre van kilátás. Európa időjárását egy kiterjedt anticiklon befolyásolja. Napközben többfelé megélénkül, kedden a Dél-Dunántúlon időnként meg is erősödik a délkeleti, keleti szél.

Olyan szabályokat akartak bevezetni a koreaiak által vezetett iváncsai akkumulátorgyárban, ami kiverte a biztosítékot a magyar munkavállalóknál. Nem mondják meg, mi az oka, ha rosszul lesznek a dolgozók a munkahelyükön, a szigorú biztonsági előírásokra viszont nagyon odafigyelnek, a telefonok kamerája le van takarva, amit a biztonsági szolgálat ellenőriz is. A Házon kívülnek az iváncsai akkumulátorgyár két dolgozója mesélt arról arc és név nélkül.