Az orosz kémbank és annak magyar vezetője a szankciós listán

Az Egyesült Államok Pénzügyminisztériumának szankciós listáján az orosz kémbankként emlegetett Nemzetközi Beruházási Bank (International Investment Bank), valamint annak magyar állampolgárságú alelnöke, Laszlóczki Imre is szerepel.

2023. április 12., 17:15

Szerző:

Az Egyesült Államok Pénzügyminisztériumának legújabb szankciós listáján egy magyar állampolgár és egy magyarországi bank, valamint ennek a banknak több vezető tisztségviselője is szerepel, írja a Telex.

A magyar idő szerint szerda délután megjelent szankciós listán olvasható a politikai köznyelvben előszeretettel orosz kémbankként emlegetett Nemzetközi Beruházási Bank (International Investment Bank – IIB), valamint annak magyar állampolgárságú alelnöke, Laszlóczki Imre.

A szerdán megjelent szankciós listán szerepel több más, a Nemzetközi Beruházási Bankhoz, illetve Magyarországhoz köthető személy is, többek között Nyikolaj Koszov, a Nemzetközi Befektetési Bank orosz állampolgárságú elnöke, valamint a szintén orosz állampolgárságú Georgij Nugzarovics Potapov, aki az IIB igazgatóságának alelnöke.

(Kiemelt képünk:  Zászlók a Nemzetközi Beruházási Bank (NBB) új budapesti székházán, a Lánchíd palotán az átadó napján, 2021. február 19-én. MTI/Balogh Zoltán)

 

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.