Orbán Viktor üzent a tanároknak

„Elvárjuk a tanároktól hogy ne neveljék át a gyerekeinket" – mondta egy kampányrendezvényen a miniszterelnök. 

2022. március 30., 17:50

Szerző:

Meg kell állítani a genderőrületet! – hangsúlyozta Orbán Viktor miniszterelnök szerdán Egerben, ahol a gyermekvédelmi népszavazásban feltett kérdések elutasítása, és a Fidesz-KDNP helyi jelöltje, Pajtók Gábor mellett kampányolt.

Azt mondta: ha elmegyünk és négy nemmel szavazunk, akkor a kérdést a népszavazással hosszú időre le is rendezzük.

„Az anya nő, az apa férfi, a gyerekeinket hagyják békén!” 

– hangsúlyozta.

Kijelentette azt is, hogy a népszavazás tétje, „megőrizzük-e a józan eszünket”. Úgy folytatta: Magyarország egy szabad ország, a felnőttek eldöntik, hogy hogyan akarnak élni. „Nem is akarunk mi ebbe beleszólni. De a gyerekek, na az a vörös vonal” – fogalmazott. Szerinte azért kell most népszavazást tartani, hogy világossá váljon, „ezeknek a marhaságoknak”, idegen divatoknak nem szabad bejutniuk az iskolákba.

Hozzáfűzte: ha a gyerekeket az iskolában olyan hatások érik, amelyek a szülők dolgát megnehezítik, akkor az iskola olyasmit csinál, amire nem kapott felhatalmazást.

„Mi elvárjuk a tanároktól, elvárjuk az iskolától, hogy ne neveljék át a gyerekeinket. Nem adtuk át a jogunkat soha senkinek, hogy más határozza meg helyettünk, mikor, hogyan kell a gyerekeinket szembesíteni az életnek ezekkel a nagyon nehéz kérdéseivel” – hangsúlyozta, hozzátéve: ez a szülő dolga, ezt a jogot pedig meg kell védeni, különben elveszik.

(Kiemelt képünk: A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke beszédet mond Egerben, ahol választókkal találkozott 2022. március 30-án. A kormányfő mellett Pajtók Gábor (Fidesz-KDNP), Heves megyei kormánymegbízott, a megye 1. számú, egri székhelyű választókerületének országgyűlési képviselőjelöltje (b). MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher)

Tegnap 20:59

Elutasította a Vállalkozásfejlesztési Bizottság Balassa Péter képviselői önálló indítványának tárgysorozatba vételét. Szenteste napjának munkaszüneti nappá nyilvánításáért a Jobbik politikusa törvényjavaslatot nyújtott be. A bizottságban kétharmados többségben vannak a fideszesek.