Orbán Viktor bejelentést tett a nyugdíjprémiumról

Úgy látjuk, úgy látom, hogy a növekedés megengedi a nyugdíjprémiumot – mondta a miniszterelnök a Kossuth Rádióban ma reggel. 

2021. október 1., 07:30

Szerző:

A miniszterelnök az idősek világnapja alkalmából a nyugdíjasokat érintő kérdésekről is beszél a Kossuth Rádióban. Orbán Viktor bejelentette, hogy a gazdaság növekedés 5,5 százalékos szint fölé emelkedett, ezért a nyugdíjasok nyugdíjprémiumot kapnak novemberben, aminek összege nyolcvanezer forint. Lett volna 435 ezer olyan nyugdíjas, akiknek a törvény szerint kevesebb járna, de a miniszterelnök „úgy láttuk, úgy láttam" szófordulatal élve azt mondta, hogy a gazdasági növekedés olyan erős, hogy ők is megkapják az említett összeget.

A gyermeket nevelők adóvisszatérítéséhez szükséges 5,5 százalékos gazdasági növekedés a miniszterelnök szerint meglesz, így szinte biztosan visszakapja közel kétmillió ember a 2021-ben befizetett személyijövedelem-adóját február közepéig. 

(Kiemelt kép: Orbán Viktor Magyarország miniszterelnöke az Európai Tanács 2021. június 25-i brüsszeli épületében tartott kétnapos EU-csúcstalálkozó végén távozik. Fotó: Olivier Matthys / POOL / AFP)