Felmentették a védelmi stratégiáért felelős államtitkárt

Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter szeretné megszerezni magának a védelmi ipari fejlesztéseket és beruházásokat.

2023. december 29., 09:27

Szerző:

Novák Katalin, köztársasági elnök december 3 -ei hatállyal felmentette Gion Gábort, a Honvédelmi Minisztérium védelmi stratégiáért és humánpolitikáért felelős államtitkárát – írta meg 444.hu.

Mint ismeretes Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter szerette volna megszerezni magának többök között Gion területét, abból is leginkább a védelmi ipari fejlesztéseket és beruházásokat, amelyet végül meg is kapott. 

Amennyiben a beszerzések elkerülnek a Honvédelmi Minisztériumtól, az nem lesz üdítő fejlemény  Szalay-Bobroviczky Kristóf számára. Nagy Márton viszont azért akarja magának a területet, mert a gazdaság élénkítésére csak akkor lát lehetőséget, ha ahhoz megfelelő mennyiségű eszközt is kap. A védelmi ipart pont ilyen eszköznek tartja.

(Kiemelt kép: Nagy Márton, gazdaságfejlesztésért felelős tárca nélküli miniszter. Fotó: Századvég Konjunktúrakutató, Facebook)

Könnyen lehet, hogy néhány hétig ingyenes lesz a parkolás a XII. kerületben, a rendszerhez szükséges szoftvert működtető cég szerződése ugyanis lejárt. S ugyan kiírtak egy félmilliárd forintos új közbeszerzést, de arra kizárólag a szoftver készítőjét hívták meg, ami az új polgármesternek viszont nem igazán tetszett.