Állást foglalt Orbán Viktor Bosznia-Hercegovina jövőjéről

Magyarország a Balkán és Bosznia-Hercegovina gyors európai uniós tagságát támogatja, az Európai Uniónak most nagyobb szüksége van a Balkánra, mint fordítva – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön Szarajevóban, miután megbeszélést folytatott Borjana Kristo bosznia-hercegovinai kormányfővel.

2023. június 22., 14:00

Szerző:

Orbán Viktor azt mondta, hogy az ukrajnai háború felértékeli a Balkán szerepét, meglátása szerint ugyanis ez Európa utolsó jelentős erőforrás-tartaléka. Az EU-nak minden dinamikára szüksége van, mert most versenyképesség-vesztésben van, és ezt a folyamatot meg kell fordítani – emelte ki. A kétoldalú együttműködést vendéglátójával együtt jónak minősítették, és Orbán Viktor megerősítette, hogy a kormány jelzéseket vár Szarajevótól arról, melyek azok a gazdasági ágazatok, ahol a magyar jelenlétre a már meglévőn kívül szükség lehet.

(Kiemelt képünkön: Borjana Kristo, a bosznia-hercegovinai minisztertanács elnöke hivatalos ünnepségen fogadja Orbán Viktor magyar miniszterelnököt a bosznia-hercegovinai Szarajevóban 2023. június 22-én. Fotó: Elman Omic / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP)

15:03

Hétfőn éhségsztrájkba akart kezdeni a Parlamentnél Bakács Tibor a végrehajtási törvény megváltoztatásáért. Vasránap délután azonban már azt írta, mégsem éhségsztrájkol. A felhajtásnak egyetlen célja volt csupán: a körülötte kialakult figyelmet arra akarja használni, hogy pénzt gyűjtsön egy rákos kollégája gyógyszerére.