Orbán nem köszöntötte fel Putyint

A korábbi kerek évfordulókhoz képest szerényebb külsőségek közepette volt kénytelen ünnepelni a 70. születésnapját az orosz elnök. A Blikk úgy tudja, hogy – a korábbi évekkel ellentétben – Orbán Viktor és a hivatalban lévő köztársasági elnök sem köszöntötte fel az orosz elnököt.

2022. október 7., 21:31

Szerző:

Az Európai Unió és a világ legtöbb országa elhatárolódik Oroszország vezetőjétől, így lényegesen kevesebb politikus küldött üzenetet vagy ajándékot az orosz államfőnek. Hazánk köztársasági elnöke, Novák Katalin például egyetlen sorral sem kedveskedett neki, s úgy tudjuk, Orbán Viktor miniszterelnök sem üzent kollégájának.

„Elnök Asszony sem köszöntőt, sem ajándékot nem küld az orosz elnöknek” – állt a Köztársasági Elnöki Hivatal által a Blikknek küldött rövid válaszüzenetében. Vagyis Novák Katalin nem emlékezett meg az orosz elnök születésnapjáról.

A lap kérdezte Orbán Viktor sajtósát is, hiszen korábban megtörtént, hogy a kormányfő által ajándékként küldött különleges borkollekció egészen a Konstantin-palota pincészetéig jutott. Hivatalos választ ugyan nem kapott a lap, de a miniszterelnök környezetéből származó információk szerint senki nem tud arról, hogy tervezte volna Putyin felköszöntését.

A szinte teljesen elszigetelődött Putyin most kénytelen nélkülözni az európai vezetők gratulációját, igaz, annál melegebben üdvözölteőt többek között Kim Dzsong Un, észak-koreai diktátor, Viktor Lukasenko, belorusz elnök, vagy éppen hű csatlósa, Ramzan Kadirov, csecsen vezető.

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: Mikhail Klimentyev / SPUTNIK / AFP)

Tegnap 17:58

Az online szerencsejátékok egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek világszerte, így nem csoda, hogy hazánkban is egyre több ember figyelmét felkeltik az online kaszinó játékok, illetve a sportfogadási lehetőségek. Van azonban egy olyan dolog, amely jelenleg nem teljesen egyértelmű. Ez pedig nem más, mint hogy mennyire legálisan működnek hazánkban a sportfogadási, és az online kaszinó oldalak.

Sanna Marin egy korábbi nyilatkozatára reagált. Marin azt akarta tudni, hogy a finn NATO-csatlakozás jóváhagyásának a késleltetése összefüggésben van-e azzal, hogy az Európai Bizottság befagyasztaná a Magyarországnak járó 7,5 milliárd eurós uniós támogatást. 

Elkezdődött a megújuló Blaha Lujza tér műszaki átvételi eljárása kedden, az ellenőrzési folyamat során kisebb helyszíni munkák még történhetnek, ezt követően a ligetes-fás találkozóhelyként újjászülető teret még az idén birtokba vehetik az arra közlekedők, közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK).