Az Orbán-kormány Karácsony Gergely fizetését is emeli

Nem tíz százalékkal. 

2021. december 9., 14:00

Szerző:

Látványos gesztusra készül a kormányzat, jövőre jelentősen emelni tervezi a polgármesterek illetményét. Az erről szóló fideszes törvénymódosító javaslat hamarosan a parlament elé kerül – írja a HVG. 

A polgármesteri illetmények átlagosan 30 százalékkal fognak emelkedni. A polgármesteri fizetések egyébként a települések lakosságszám arányával összefüggésben sávosan emelkednek a hatályos törvények szerint. A lap információ szerint a törvénymódosítást már ma benyújtják az Országgyűlés Törvényalkotási Bizottságának. A végszavazás várhatóan december 14-én lesz. 

A tervezet szerint 2022-től  bruttó 797.760-ról 1.105.00 ezer forintra emelkedik a 30.000 lakosnál népesebb települések irányítóinak fizetése. Az intézkedés előterjesztőinek javaslata szerint az önkormányzatok külön forrást nem kapnak a költségvetésből, hogy fedezzék a polgármesteri illetményalap emelését. 

(Kiemelt kép: Karácsony Gergely és Orbán Viktor Facebook-oldala)

 

Szijjártó Péter önkéntes munkásőrszervezetnek nevezte a FARE-t, amiért a tiltott politikai szimbólumok közé sorolta Nagy-Magyarországot, és ennek eredményeképpen a Magyar Labdarúgó-szövetség nem engedélyezheti a nagy-magyarországos molinók, zászlók bevitelét a magyar válogatott mérkőzésein. A külügyminiszter szerint a szervezet döntése a történelmi ismeretek teljes hiányára vall.