Orbán fontos számot közölt, közel a nyitás újabb szakasza

Megvan a 3,25 millió oltás, már csak 250 ezer hiányzik ahhoz, hogy nyithassanak a teraszok.

2021. április 17., 18:31

Szerző:

3 250 000 honfitársunk beoltva – tudatta Orbán Viktor a Facebookon. A miniszterelnök posztjában még feltette a kérdést: „Ön regisztrált már?” A 3,25 millió beoltott azt jelenti, hogy közel a 3,5 milliós szám, amelynél a kormányfő korábbi közlése szerint a nyitás újabb szakasza következik.

Az oltási program előrehaladtával párhuzamosan történik ugyanis a védelmi intézkedések feloldása. A vendéglátóhelyek teraszainak, kerthelyiségeinek nyitása az azt követő napon történhet meg, amikor a beoltottak száma eléri a 3,5 milliót. Ez várhatóan a jövő héten bekövetkezik.

A már előzetesen megjelent rendelet szerint a teraszok, kerthelyiségek reggel 5 óra és este fél 10 között lehetnek majd nyitva, az itt tartózkodó vendégeknek nem kell majd maszkot viselni, a felszolgálóknak viszont igen. 

A vendéglátóhelyek számára a kormány eltörli a teraszok után az önkormányzatoknak fizetendő közterületi díjat. Ez volt az a bejelentés, amire Karácsony Gergely főpolgármester úgy reagált, örül, hogy magáévá tette a kormány, mert a főváros már februárban közölte, hogy elengedik a díjat:

A 3,5 millió oltottnál következő újabb nyitás a munkahelyi, iskolai, kórházi menzákra és büfékre is vonatkozik. A szálláshelyeken található éttermek és bárok ugyanakkor csak az ott megszálló – üzleti céllal érkezett – vendéget szolgálhatják ki.

(Kiemelt kép: Orbán Viktor Facebook-oldala)