Újabb enyhítést jelentett be Orbán Viktor

A miniszterelnök azt mondta, 3,5 millió beoltottnál – azaz nagyjából jövő hét szerdán vagy csütörtökön – megnyílhatnak a vendéglátóhelyek teraszai.

2021. április 14., 16:16

Szerző:

Ha elértük a 3,5 millió beoltottat, megnyithatnak a vendéglátóhelyek szabadtéri teraszai. Ezt jövő héten szerdán, vagy csütörtökön érhetjük el – mondta Orbán Viktor a Facebook-oldalára feltöltött videóban. Hozzátette: a vendéglátósokat terhelő teraszdíjat eltörli a kormány.

Az oktatás újraindítása is módosul a korábbi tervekhez képest. Április 19-től csak

az óvodák és az alsó tagozatok nyitnak,

a felső tagozatosok a középiskolásokkal együtt csak május 10-től térhetnek vissza az iskolákba.

Orbán a videóban köszönetet mondott az orvosoknak, ápolónőknek, háziorvosoknak, kórházi dolgozóknak a több mint 3 millió oltás beadása miatt, és megdicsérte a külkereskedők, raktárosok, rakodómunkások, sofőrök munkáját is.

(Kiemelt kép: Orbán Viktor Facebook-oldala)

Annak, aki a koronavírus-járvány miatt nem tudja határidőben teljesíteni bevallási, beszámolási és adófizetési kötelezettségét, és kérelmezi a késedelmes teljesítést, azt is kérnie kell az adóhatóságtól, hogy töröljék a felszámított késedelmi pótlékot.

Zivatarveszély miatt az ország déli részén több területre másodfokú riasztást adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat hétfő délután. Heves zivatarok, és akár jégeső is kialakulhat.