Olyan amerikai politikust hívott meg az Orbán-kormány egy családvédelmi konferenciára, akit a saját családja is utál

A legjobb szakembert találtuk meg.

2019. március 23., 15:47

Szerző:

444.hu számolt be róla, hogy idén március 14-én a washingtoni magyar nagykövetségen „Making Families Great Again” címmel rendeztek család- és életvédő konferenciát, illeszkedve a Magyarországon elindított családvédelmi akciótervbe. A felszólalók között volt például Donald Trump volt biztonságpolitikai tanácsadója, a Magyarországon korábban körözés alatt álló, kétes előéletű, magyar származású Sebastian Gorka.

Továbbá Valerie Huber, aki a nem kívánt terhesség megelőzésének egyetlen módját az önmegtartóztatásban látja, valamint Trump tanácsadója, Kathryn Talento, aki azon abortuszellenes aktivisták csoportját gazdagítja, akik azt hiszik, a hormonális fogamzásgátlók úgy működnek, hogy a már megfogant magzatot kilökik a szervezetből, anélkül, hogy a nő tudna róla, hogy terhes volt.

A felszólalók között azonban akad egy nagyon furcsa alak, egy republikánus kongresszusi képviselő, Paul Gosar.

Gosar többek között arról híres, hogy miközben keményvonalas republikánusként rengeteget beszél a család fontosságáról, a saját családjával olyan rossz viszonyban van, hogy a tavaly őszi kongresszusi választásokon 9 testvére inkább a demokrata ellenfele kampányfilmjeiben szerepelt.

Ám nem ez volt az Orbán-kormány által az USA magyar nagykövetségére meghívott politikus legnagyobb baja, sokkal inkább az erősen megkérdőjelezhető mondatai.

Paul Gosar
Fotó: CNN videó
  • Bojkottálta Ferenc pápa kongresszusi beszédét, tiltakozásul amiatt, hogy a pápa hisz a klímaváltozásban, ami szerinte csak áltudományos humbug. 
  • Azt állította, hogy a charlottesville-i neonáci tüntetést az amerikai baloldal és Soros szervezte, hogy lejárassák Trumpot.
  • Soros Györgyöt náci kollaboránsnak nevezte, aki a holokauszt idején zsidókat adott a nácik kezére. Soros a holokauszt idején gyerek volt.

 

Május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás. A hét második felében változékonyabbá válik az időjárás, többfelé kell élénk, erős szélre és esőre készülni, emellett kissé visszaesik a hőmérséklet is – derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.