Októbertől beszáll a főváros a rezsiköltségekbe

Októbertől igényelhetik a rászorulók az évi 48 ezer forintos fővárosi rezsitámogatást – döntött a Fővárosi Közgyűlés szerdai rendkívüli ülésén.

2022. augusztus 31., 15:29

Szerző:

A testület egyhangúlag támogatta a fővárosi rezsitámogatásról szóló rendelet módosítását, amellyel jelentősen kibővítik a támogatásra való jogosultságot, duplájára emelik a leginkább rászoruló budapesti háztartások számára hozzáférhető támogatás összegét, valamint lehetővé teszik a vezetékes gáz és a villamos energia díjának támogatását is.

Itt vannak a feltételek

Az új rendszerben a havi 4 ezer, évi 48 ezer forintos támogatást a rászoruló háztartások, valamint azok a nyugdíjban vagy nyugdíjszerű ellátásban részesülő budapestiek kaphatják, akik öregségi nyugdíjban vagy nyugdíjszerű ellátásban részesülnek, ellátásuk havi összege azonban alacsonyabb, mint a létminimum körül meghatározott havi 100 ezer forintos küszöbérték.

Az ezt meghaladó, de havi 170 ezer forintnál alacsonyabb összegű ellátásban részesülő budapestiek havi 2 ezer forint – évi 24 ezer forint – támogatásban részesülhetnek.

(Kiemelt kép: Budapest, 2022. augusztus 31. Karácsony Gergely főpolgármester beszél, mellette Számadó Tamás főjegyző (j) és Kiss Ambrus (független) általános főpolgármester-helyettes (b) a Fővárosi Közgyűlés ülésén a Városházán 2022. augusztus 31-én. MTI/Kovács Attila)

Tegnap 19:04

Megosztja az Európai Uniót, hogyan viszonyuljanak a mozgósítás elől menekülő oroszokhoz. Van olyan ország, ami védelmet biztosítana számukra, de van, amelyik biztonsági kockázatként tekint rájuk. A magyar kormány eddig nem szólalt meg az ügyben.

A jogosítvány árába is beépül a benzin piaci ára. A KATA törvény módosításával pedig eljöhet a több hónapos várakozási idő, hiszen sok oktatónak már nem éri meg az általányadózással az oktatói tevékenységet folytatni. Az oktatók közül többen azt tervezik, hogy inkább elmennek taxizni, ott ugyanis minden kedvezményt igénybe vehetnek.