48 ezer forint rezsitámogatást ad Karácsony Gergely

A létminimum alatt élők 48, az átlagnyugdíj alatt keresők 24 ezer forint rezsitámogatást igényelhetnek. 

2022. augusztus 24., 16:05

Szerző:

Karácsony Gergely főpolgármester bejelentette, hogy a fővárosi önkormányzat rezsitámogatási rendszert vezet be az ősszel. A YouTube-oldalán közzétett videójában arról tájékoztatta Budapest lakosságot, hogy kik igényelhetik a támogatást.

„A rászoruló gyermekes családok, az ápolási díjon lévők, vagy más, nehéz helyzetben lévő családok, illetve a létminimumnál kevesebb nyugdíjat kapó nyugdíjasok évi 48 ezer forint támogatást kaphatnak, amelyet a villany, a gáz, a víz, és a távhő számlájukról fogunk leírni. A valódi átlagnyugdíjnál kevesebb nyugdíjat kapók pedig 24 ezer forint támogatásra jogosultak.” 

A támogatást október 1-től lehet majd igényelni, és az ezzel kapcsolatos részleteket a fővárosi önkormányzat minden csatornán igyekszik eljuttatni a lakosokhoz. 

A Hvg.hu hozzátette: a Központi Statisztikai Hivatal adatai szerint Magyarországon jelenleg 164 102 Ft számít átlagnyugdíjnak. 

(Kiemelt képünk illusztráció: Karácsony Gergely érkezik az Egységben a szabad Magyarországért! címmel tartott közös ellenzéki megemlékezésre, az Andrássy út–Dózsa György út sarkán. Budapest, 2021. október 23. Fotó: Adrián Zoltán/168.hu)

A Závecz közvélemény-kutatása szerint Magyar Péter pártjának EP-listája a kutatás első felében jelentősen megelőzött minden ellenzéki pártot a DK–MSZP–Párbeszéd kivételével, így a harmadik helyen szerepel a rangsorban. A teljes lakosság 11%-a, a biztos szavazók 14%-a voksolna rá.