48 ezer forint rezsitámogatást ad Karácsony Gergely

A létminimum alatt élők 48, az átlagnyugdíj alatt keresők 24 ezer forint rezsitámogatást igényelhetnek. 

2022. augusztus 24., 16:05

Szerző:

Karácsony Gergely főpolgármester bejelentette, hogy a fővárosi önkormányzat rezsitámogatási rendszert vezet be az ősszel. A YouTube-oldalán közzétett videójában arról tájékoztatta Budapest lakosságot, hogy kik igényelhetik a támogatást.

„A rászoruló gyermekes családok, az ápolási díjon lévők, vagy más, nehéz helyzetben lévő családok, illetve a létminimumnál kevesebb nyugdíjat kapó nyugdíjasok évi 48 ezer forint támogatást kaphatnak, amelyet a villany, a gáz, a víz, és a távhő számlájukról fogunk leírni. A valódi átlagnyugdíjnál kevesebb nyugdíjat kapók pedig 24 ezer forint támogatásra jogosultak.” 

A támogatást október 1-től lehet majd igényelni, és az ezzel kapcsolatos részleteket a fővárosi önkormányzat minden csatornán igyekszik eljuttatni a lakosokhoz. 

A Hvg.hu hozzátette: a Központi Statisztikai Hivatal adatai szerint Magyarországon jelenleg 164 102 Ft számít átlagnyugdíjnak. 

(Kiemelt képünk illusztráció: Karácsony Gergely érkezik az Egységben a szabad Magyarországért! címmel tartott közös ellenzéki megemlékezésre, az Andrássy út–Dózsa György út sarkán. Budapest, 2021. október 23. Fotó: Adrián Zoltán/168.hu)

A jogosítvány árába is beépül a benzin piaci ára. A KATA törvény módosításával pedig eljöhet a több hónapos várakozási idő, hiszen sok oktatónak már nem éri meg az általányadózással az oktatói tevékenységet folytatni. Az oktatók közül többen azt tervezik, hogy inkább elmennek taxizni, ott ugyanis minden kedvezményt igénybe vehetnek.