Ezen múlik, hogy több mint egymilliárd forintot költsön el rezsitámogatásra Budapest

Októbertől igényelhetik a rezsitámogatást a rászorulók, ha a Fővárosi Közgyűlés szerdai ülésén támogatja az erről szóló előterjesztést – mondta a Karácsony Gergely hétfőn Budapesten a közmédiának.

2022. augusztus 29., 17:24

Szerző:

Karácsony Gergely egy más témában tartott sajtótájékoztató után kapott kérdéseket a bevezetni tervezett fővárosi rezsitámogatási rendszerről, és ezekre válaszolva úgy fogalmazott: „Nem az a kérdés, miből tudjuk kifizetni, hanem (...) hogy a főváros teljesítse azt a választási ígéretemet, hogy a rászoruló nyugdíjasoknak és családoknak rezsitámogatást adunk”.

150 ezer háztartást érint

Ugyancsak kérdésre válaszolva megerősítette, az intézkedés körülbelül 150 ezer háztartást érint majd és több mint egymilliárd forintos költséget jelent.

Karácsony Gergely azt mondta: a ciklus közepén eljutottak oda, hogy ezt a választási ígéretét meg tudják valósítani most, amikor a rezsiárak növekedése miatt nagyon sok budapesti család nehéz helyzetben van.

Karácsony Gergely a sajtótájékoztatón azt mondta: a főváros és a kerületek partnerségének legfőbb elve az, hogy a 2019-es Budapest mindenkié című választási programot minden nap megpróbálják megvalósítani. „Ameddig talpon vagyunk nem felejtjük el, hogy mire kaptuk a felhatalmazást” – tette hozzá.

A főpolgármester a legnagyobb fogyatékosságnak, amit el tud képzelni egy városban, azt nevezte, hogy „megfeledkezünk egymásról”.

Niedermüller Péter (Momentum-DK-MSZP-Párbeszéd-LMP), Erzsébetváros polgármestere arról beszélt: egy demokratikus közösség egyik legfőbb megkülönböztető jegye, hogyan gondoskodik a rászorulókról.

Azt szeretnék, hogy a kerületben mindenki biztonságban tudhassa magát, és érezze, olyan közösség része, amely minden tagjáról gondoskodik - mondta.

Az ellenzéki politikus szerint a kormány egyik legsúlyosabb mulasztása, hogy „pont azokról az emberekről nem gondoskodik, akiknek a leginkább szükségük van gondoskodásra”.

(Kiemelt kép: Karácsony Gergely Facebook-oldala)

Tegnap 21:22

Nagy Eszter ötpárti ellenzéki jelölt a szavazatok 60,81 százalékának, összesen 1204 szavazatnak a megszerzésével kerekedett felül a Fidesz-KDNP jelöltjére, Bálványkövi Istvánra leadott 714 szavazattal (36,06 százalék) szemben.