Októberben hamarabb érkezik a nyugdíj, ekkor kaphatják meg a nyugdíjasok

Ebben a hónapban hamarabb kaphatják meg a pénzüket a nyugdíjasok.

2024. október 10., 13:03

Szerző:

Hamarosan megkaphatják a nyugdíjasok a pénzüket, és ebben a hónapban hamarabb folyósítja az összegeteket a Magyar Államkincstár – írta meg az Infostart.

Egy nappal hamarabb érkeznek a nyugdíjak

Legtöbbször a nyugdíjakat minden hónap 12-ig folyósítja a Magyar Államkincstár. Ám ettől a menetrendtől el szoktak térni, ha az említett nap esetleg hétvégére vagy éppen munkaszüneti napra esik. Ebben a hónapban szombaton lesz, ezért a Magyar Államkincstár már egy nappal korábban elutalja a nyugdíjakat, így senkinek sem kell várni hétfőig.

Az október hónapban esedékes nyugdíjakat 2024. október 11-én, pénteken utalja a Magyar Államkincstár - írja az alon.hu. Ennek megfelelően azok, akik korábban bankszámlára kérték a folyósítást, már október 11-én hozzáférhetnek a pénzükhöz.

Ám azok, akik postai úton kapják meg a juttatást, még kénytelenek várni a pénzükre. Ebben az esetben az úgynevezett nyugdíjkifizetési naptárban jelzett konkrét kifizetési napon lehet várni, hogy a postás megérkezzen az összeggel.

Novemberben előreláthatólag 12-én érkeznek majd meg a nyugdíjak, azok számára, akik bankkártyára kérték a folyósítást. Decemberben pedig már az adventi időszak kezdetén, december 3-án megkaphatják a pénzüket a nyugdíjasok, erről számolt be korábban az alon.hu.

Az utóbbi napokban sokat beszéltek a nyugdíjról

Pár nappal korábban jelentek meg hírek arról, hogy változtatnának a nyugdíjrendszeren, és átalakítanák a „Nők 40” programot. A hírek arról szóltak, hogy az eddigi rendszert alaposan megreformálnák, és eltörölnék az eddigi „Nők 40-et”, a helyére pedig a Nők 43+ érkezne. Többek között azt is írták, hogy a szakmunkásképzésben és a felsőoktatásban eltöltött, egyébként szolgálati időként elismerhető éveket a Nők 40 esetében nem vennék figyelembe.

Azonban ezeket a híreket később cáfolta a Pénzügyminisztérium. Azt nyilatkozták a G7-nek, hogy az alábbi értesülés „kacsa”, és nem szeretnének módosítani a rendszeren. A jelenlegi információk szerint rendszerszintű változást nem tervez a kormány, ám ideiglenes jelleggel módosítanak a nyugdíjrendszeren.

 

(Kiemelt képünk illusztráció, Fotó: Shutterstock)