Nyomozás indult a budavári fideszes lakáspanama ügyében

Áron alul jutottak önkormányzati lakások bérleti jogához az első kerületben, a Várban a Fideszhez, vagy a fideszes polgármesterhez közel állók, de maga a polgármester is. A rendőrség az ügyben született feljelentéseket elutasította, mondván, nincs bűncselekmény. Az ügyészség azonban elrendelte a nyomozást.

2017. február 4., 10:58

„A rendelkezésre álló iratok alapján a feljelentésekben megjelölt hűtlen kezelés bűntettének egyszerű gyanúja nem zárható ki, az azokban leírtak csupán nyomozás keretében tisztázhatóak, ezért a rendelkező részben foglaltak szerint határoztam, a nyomozó hatóság feljelentést elutasító határozatát hatályon kívül helyeztem és elrendeltem a nyomozást" - idézi az ügyészség határozatát az Index.

Tényi István, Szigetvári Viktor és Hegedüs Lórántné is feljelentést tett hűtlen kezelés miatt, miután a portál megírta: Nagy Gábor Tamás polgármesternek egyszemélyi joga, hogy a lakásbérleti pályázatokat intézze. Így a polgármester exfelesége 100 ezerért egy 100 négyzetméteres vári lakást, a polgármester maga egy 71 négyzetméteres lakást bérelhet 2013 óta 81 ezerért a Táncsics utcában.

Hogy ki lakhat a valódi piaci ár töredékéért a Várban, az titok, a képviselőknek is csak öt évvel később derül ki, amikor meghosszabbítják a szerződéseket. Az Orbán-kormány megalakulása körül kiadott lakáspályázatok részletei most kezdenek napvilágra kerülni.

16:11

Május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás. A hét második felében változékonyabbá válik az időjárás, többfelé kell élénk, erős szélre és esőre készülni, emellett kissé visszaesik a hőmérséklet is – derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.