Nyitnak a kulturális intézmények, az államtitkár szerint ez igazi ünnep

A koronavírus-járvány enyhülésével újra megnyithatnak a közművelődési és kulturális intézmények, melyek évente országosan mintegy 70 millió látogatót vonzanak.

2021. május 15., 19:57

Szerző:

Igazi ünnepnek nevezte a Nemzeti Művelődési Intézet országos közművelődési megnyitó eseménysorozatán az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) kultúráért felelős államtitkára, hogy a járvány enyhülésével kinyithatnak végre a közművelődési és kulturális intézmények.

Fekete Péter szerint a művelődési házak, a kulturális központok, a gyermekházak, a szabadidőközpontok, a közművelődési intézmények és közösségi színterek a helyi kulturális élet „fáradhatatlan motorjai”.

Az államtitkár a Nemzeti Művelődési Intézet országos közművelődési megnyitó eseménysorozatán azt mondta, ezek az intézmények országosan évente csaknem 70 millió látogatót fogadnak.

Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke pedig az eseményen azt mondta: jelenleg a közművelődésben dolgozók kötelező feladata „az elmúlt két esztendő kudarcával, kínlódásával, gyötrelmével felvértezve” újragondolni a céljaikat.

(Kiemelt képünkön Fekete Péter kultúráért felelős államtitkár. Fotó: MTI | Ujvári Sándor)