Újra bedurranhatnak a pólusok, marad a forróság

Nem érdemes bekészíteni az esernyőt.

2021. augusztus 11., 17:40

Szerző:

Nem lesz érdemes a napszemüveget a polcra tenni. A kora reggeli hűvös szelet rövid időn belül a rekkenő hőség váltja le szinte minden nap a hét második felében. Szerdán egy gyenge hidegfront miatt a napos időt átmenetileg gomolyfelhők zavarhatják meg, de ezekből csak néhány helyen alakulhatnak ki záporok, zivatarok. Többfelé megélénkül, zivatarok környezetében megerősödik az északi-északnyugati szél. Délután 29-35 fok várható – írta az Időkép.

Csütörtökön sok lesz a napsütés, csak kevés fátyol-, illetve gomolyfelhő jelenhet meg az égen. Számottevő csapadék nem várható. Időnként megélénkülhet az északias szél. Hajnalban 13-19, délután 27-32 fokot mérhetünk. Pénteken többnyire napos időre számíthatunk, csupán néhol nyugaton fordulhat elő rövid ideig tartó zápor, esetleg zivatar. Itt helyenként a déli, délnyugati szél is megélénkülhet. A csúcshőmérséklet 28 és 34 fok között alakul.

Szombaton is a napsütésé lesz a főszerep, csak elvétve északon, északnyugaton alakulhat ki futó zápor, zivatar. Délután 30-35 fok valószínű. Vasárnap már több lehet a gomolyfelhő, elszórt záporok, zivatarok is előfordulhatnak. A nyugati-délnyugati szél többfelé megélénkül. 30-36 fokos kánikulában lesz részünk.

(Kiemelt kép: illusztráció. Napsütés Budapesten. Fotó: Dimény András / 168.hu)

18:54

Amióta mérik, most először a legszegényebb magyar régió is eléri az EU fejlettségének felét, de a fél ország az uniós lista leghátsó részén van – sőt, ha a francia tengerentúli helyek nélkül számolunk, akkor a Dél-Alföld is visszacsúszott az európai legszegényebb húszba. Budapest eközben még jobban teljesít, az országból a főváros és környéke tudott szebb növekedést felmutatni - írja a hvg.hu.

15:45

Demeter Szilárd, a Petőfi Irodalmi Múzeum (PIM) jelenlegi főigazgatója nyerte a Magyar Nemzeti Múzeum (MNM) főigazgatói pályázatát – közölte az Index információi szerint Csák János kulturális és innovációs miniszter a Nemzeti Kulturális Tanács mai, keddi ülésén.