Még az idén egymilliárd forintot kap Novák Katalin hivatala

A Magyar Közlönyben megjelent rendelet szerint már 2022 második felében jelentősen megemelkednek a Sándor palota költségei, erre kell a pénz.

2022. július 16., 15:48

Szerző:

689 milliárd forint dologi kiadásra szánt, és 400 millió forint protokollköltséget folyósítanak még 2022-ben Novák Katalon köztársasági elnök hivatalának kormányzati forrásokból. A kiadási tételeket a 444.hu vette észre a Magyar Közlön legutóbbi számában. A második tétel azért is lehet meglepő, mert az idei költségvetésben a teljes évre mindösszesen 449 millió volt beírva a köztársasági elnök protokollkiadásaira. 

Míg az már korábban is világos volt, hogy 2023-tól a hivatal az eddigieknél jelentősen több pénzből, 4 milliárd forintból gazdálkodhat majd, a most elfogadott, rendkívüli kiadási tételek még ehhez képest is soknak tűnnek. Úgy tűnik azonban, hogy nem kell 2023-ig várniuk a pénzesőre, már most elindulhat majd.

(Kiemelt kép: Novák Katalin államfő. Fotó: Novák Katalin Facebook-oldala)

16:01

Kedd éjfélig hőségriadót hirdettek a tikkasztó hőmérséklet miatt. A forróság a házi kedvenceink szerveztét is megviseli. Önfeledt futkározás közben is megtörténhet a baj, de egy közös utazás során is túlhevülhetnek az állatok. Minden esetben a gazdik felelőssége a hőguta elkerülése.