Jó hírt osztott meg a 30 év alatti nőkkel Orbán Viktor

A hétfői parlamenti ülésen tett utalást Orbán arra, abban gondolkoznak, hogy 30 éves korig kitolják a fiatal nők szja-mentességét.

2022. szeptember 27., 08:53

Szerző:

Abban gondolkozik a kormány, hogy nők esetén a fiatalok szja-mentességét 30 éves korig tolja ki, de a tervezet még tárgyalás alatt van. Így válaszolt Orbán Viktor miniszterelnök a hétfői parlamenti ülésen Dúró Dóra Mi Hazánk-képviselő kérdésére válaszolva. A miniszterelnök azt hozzátette, decemberben várhatóan bemutatják az erről szóló, végleges tervezetet.

Dúró kérdésében azt nehezményezte, hogy a súlyosbodó gazdasági nehézségek miatt a bevezetett családtámogatások ma harmadannyit érnek, mint a bevezetésük idején, a családok pedig sürgős segítségre szorulnak. Orbán válaszában hangsúlyozta, a képviselő „minden szavával egyetért”.

Hozzátette, a már belengetett szja-kedvezményen kívül a jövő évi költségvetés tervezetébe új családtámogatási formákat is terveznek majd, de ezekről a tegnapi ülésnapot többet nem árult el.

(Kiemelt kép: Orbán Viktor miniszterelnök napirend előtt felszólal az Országgyűlés őszi ülésszakának nyitónapján, 2022. szeptember 26-án. Mögötte Kövér László házelnök. Fotó: MTI/Máthé Zoltán)

15:42

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias időjárás április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

15:24

A figyelőszolgálatban részt vevő orvosok jelentései alapján április 15. és 21. között 9200-an fordultak orvoshoz influenzaszerű tünetekkel - közölte a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) a honlapján csütörtökön közzétett jelentésében. Akut légúti fertőzéssel 132 800 ember kereste fel orvosát. A tájékoztatás szerint az influenzaszerű megbetegedéssel orvoshoz fordulók 31,6 százaléka gyerek, 33,5 százaléka 15-34 éves, 24,4 százaléka 35-59 éves, míg 10,5 százaléka a 60 éven felüliek korcsoportjába tartozott.