A Népegészségügyi Központ szerint nincs szükség negyedik oltásra

Leszállóágba került Magyarországon a koronavírus, ezért újabb kör vakcinára sincsen szükség, közölték.

2022. május 21., 16:28

Szerző:

Egyelőre nem szükséges Magyarországon a negyedik oltás beadatása senkinek – tájékoztatott a Nemzeti Népegészségügyi Központ szombaton. Páldi Anna,a Központ szóvivője arról tájékoztatott, a szennyvízben található koronavírus-örökítőanyag koncentrációja a legtöbb magyar városban lecsökkent, ami arra utal:

Magyarországon éppen leszállóágba került a járvány.

Ebből kifolyólag Páldi azt reméli, járványmentes nyár következhet. Figyelmeztetett azonban, a koronavírus most domináns omikron-variánsa továbbra sem tűnt el, és hogy ősszel lesz-e újabb járványhullám, az csak később derülhet ki.

(Kiemelt kép: Elektronmikroszkópos felvétel a SARS-CoV-2 vírusról, ami a Covid-19 fertőzést okozza. Fotó: Amerikai Nemzeti Egészségügyi Intézet/AFP)

07:57

Az ukrán-magyar határszakaszon 6161 ember lépett be vasárnap Magyarországra, a román-magyar határszakaszon belépők közül 5396-an nyilatkoztak úgy, hogy Ukrajnából érkeztek – közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) hétfőn.

07:39

Nem az uniós szankciók felelősek az észak-afrikai élelmezési válságért, hanem az ukrajnai orosz hadművelet - jelentette ki vasárnap Alexander Schallenberg osztrák külügyminiszter Kairóban.