Niedermüller Péter elnézést kért a taxisoktól, de azért vannak köztük drogfutárok

2020. február 25., 20:08

Szerző:

„A tegnapi 444-nek adott interjúmban, elhangzott egy félreérthető mondat, ezért elnézést kérek, sajnálom, ha ezzel bárkit megbántottam! Ugyanakkor szembe kell néznünk a korábban elhallgatott tényekkel, miszerint számos erzsébetvárosi lakó tudja igazolni, hogy vannak olyan taxisok, akik igenis részt vesznek a drogterjesztésben. Mindannyiunk érdeke, hogy ezeket az embereket kiszűrjük a tisztességes taxisok közül” - írta Niedermüller Péter, Erzsébetváros polgármestere a Facebookon.

Niedermüller a bulinegyeddel kapcsolatban állította azt, hogy gond nélkül kiszorítaná a taxisokat is, mert ők is viszik a drogokat egyik helyről a másikra.

Erre Metál Zoltán, az Országos Taxis Szövetség elnöke a köztévében reagált: szerinte a politikus a teljes taxis közösséget lebűnözőzte, és ha nem kér bocsánatot, megteszik a szükséges jogi lépéseket.

 

Tegnap 21:20

Csütörtökön újra országos pedagógussztrájk lesz, ami azt jelenti, hogy sok oktatási intézményben fognak egyszerre sztrájkolni vagy polgári engedetlenséget vállalni pedagógusok. A szakszervezetek által meghirdetett egységes munkabeszüntetés célja még mindig a fizetésemelés, a sztrájkjog visszaállítása és a munkaterhek csökkentése. Emellett még fontosabbá vált egy eddig is meglévő követelés: a kirúgott tanárok visszahelyezése.

Tegnap 21:10

Elutasította az Alkotmánybíróság (Ab) azt az ellenzéki képviselők által benyújtott indítványt, amely a pedagógussztrájkhoz kapcsolódó, még elégséges szolgáltatás mértékének utólagos normakontrolljára irányult – derül ki a testület honlapjára szerdán feltöltött közleményből és az ott nyilvánosságra hozott határozatból.

2022. december 7., 18:33

Életének 80. évében, december 6-án este elhunyt Tonhauser László, nyugállományú rendőr ezredes, a magyar bűnüldözés ikonikus alakja.