Németh Szilárd rádörrent az E.ON-ra, a cég máris mosakszik

2018. február 14., 14:57

Szerző:

Félremagyarázzák a médiában, hogy az E.On csökkenti a gáz árát – erről jelentetett meg tájékoztatást a cég – vette észre a hvg.hu.

Mint mi is megírtuk, az E.On bejelentette, hogy bizonyos fogyasztóknak évente legalább 13 ezer forinttal, azaz havonta több mint ezer forinttal olcsóbban hajlandó szálítani a gázt, mint az állami NKM Földgázszolgáltató Zrt. Az elérhető megtakarítás mértékét a düsseldorfi székhelyű magáncég évi 2500 köbméteres fogyasztást feltételezve kalkuláta ki. 

Már ekkor kiderült, hogy az ajánlatot azoknak kínálják, akik átlagosan legalább 25 ezer forintos gázszámlát hoznak össze – például egy nagyobb családi házban kijöhet ekkora rezsi.

Németh Szilárd rezsibiztos, az Arany János Év fővédnöke, egyúttal a kolbászos tepertőkrém legnagyobb hazai barátja nagyon felhúzta magát a bejelentésen, arról beszélt, hogy az E.ON ezzel az akciójával beavatkozik a választásba, méghozzá Brüsszel oldalán.

Azaz, a Fidesz rezsicsökkentés című kampányának arca felháborodott azon, hogy rajta kívül valaki más is rezsit akar csökkenteni. Pontosabban az alacsonyabb világpiaci árakat megosztaná a hazai fogyasztókkal és nem nyelné le, mint az állami tulajdonú

A cég ezek után adott ki egy tájékoztatást a honlapján, amrelyben azt írták: sajnálatos, hogy az ajánlat jelentősen félreértelmezett formájában jelent meg.

Pedig félreértelmezésről szó sincs, a mostani közleményben gyakorlatilag ugyanezt magyarázták el, mint ami hétfőn megjelent: az ajánlatuk „olyan ügyfeleknek szól, akik a kisvállalkozásokhoz hasonló fogyasztással rendelkeznek” – írja a lap.