Németh Szilárd Orbán Viktornak: A nemzeti összefogás megvalósult, jelentem főnök, a határon túliak is belendültek

2018. április 8., 16:18

Szerző:

Óriási taps fogadta Orbán Viktort Csepelen, aki a Fidesz helyi jelöltje, Németh Szilárd Fidesz-alelnök mellett korteskedett. – Azért jöttem, hogy bemutassam a jelöltet – viccelődött a miniszterelnök.

Fotó: Facebook

– Itt a számok azt mutatják, főnök, hogy a mozgósításunk jól sikerült – kezdi a jelentést a Fidesz alelnöke. – 25-30 százalékos szórásban van a mozgósítás. Én azt prognosztizálom, hogy ahol eddig nehezebben ment a mi szekerünk, ott azért magas, mert megértették az emberek, hogy el kell menniük, működött a mozgósítás. Gyakorlatilag egy népünnepélynek tűnik a mai nap – mondta hevesen Németh, akit a főnök le is hűtött rögtön, na-na, várjuk ki a végét, jegyezte meg, majd megkérdezte a jelenlévőket, fognak -e még mozgósítani délután. A válasz egyértelmű „igeeeen” volt. – Meló van még, ugye? – kérdezte a miniszterelnök, majd hozzátette: Nyomják!

Orbán szerint a vasárnapi nap egy külön csata. – Eddig elmondjuk amit gondolunk, sokat dolgozunk, begyűjtöttük a címeket, beszéltünk az emberekkel. De a mai nap egy külön csata, ami a részvételről szól – magyarázta az egybegyűlteknek Orbán. – Most kell még megnyomni. Tegnap még levelet is hordtam! – árulta el. Óriási tapsvihart kapott. 

– A nemzeti összefogás megvalósult, jelentem főnök, ugyanis a határon túliak is belendültek. Kitoltuk az egész kampányunkat térben és időben – büszkélkedett Németh a Csepelen megjelent határon túli magyarokkal, akik a mozgósítást hivatottak segíteni. – Benedek Laci Kápolnásfaluról és csapata – mutatta be az egyik kontingenst, majd sorolja tovább és tovább.

– A szerb elnökkel is beszéltem, és mondta, hogy nagyon szurkol, kár, hogy nem szavazhat –

mondta Orbán Viktor. – Jól látszik a dolog jelentősége, hogy sok nem magyar is nekünk szurkol. Fontos választás ez talán egész Európának – jegyezte meg Orbán, akit távozásakor is ováció kísért.

Megtörni látszik a kutasok ellenállása? Hétfő kora délutáni hatállyal a Mol az összes töltőállomásán 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát, vagyis – nagykereskedelmi árváltozás híján – az árrését. 

A Szabad Európa kiperelte az autópálya-koncessziós szerződés mellékleteit, és kiderült, hogy 15-17 ezer milliárd forintba kerülhet az adófizetőknek az, hogy a kormány kiszervezte a hazai gyorsforgalmiút-hálózat nagy részét. Az üzletet elnyerő hét magántőkealapról kiderült, hogy négy Szíjj László, három pedig Mészáros Lőrinc kormányközeli üzletember százszázalékos tulajdonában van – írja a lap.

Kedden túlnyomóan derült, száraz időre van kilátás. Európa időjárását egy kiterjedt anticiklon befolyásolja. Napközben többfelé megélénkül, kedden a Dél-Dunántúlon időnként meg is erősödik a délkeleti, keleti szél.

Olyan szabályokat akartak bevezetni a koreaiak által vezetett iváncsai akkumulátorgyárban, ami kiverte a biztosítékot a magyar munkavállalóknál. Nem mondják meg, mi az oka, ha rosszul lesznek a dolgozók a munkahelyükön, a szigorú biztonsági előírásokra viszont nagyon odafigyelnek, a telefonok kamerája le van takarva, amit a biztonsági szolgálat ellenőriz is. A Házon kívülnek az iváncsai akkumulátorgyár két dolgozója mesélt arról arc és név nélkül.