Időjárás: Nemcsak az aszfalt olvad meg a következő napokban

Igyunk sok-sok vizet!

2024. augusztus 10., 10:27

Szerző:

Megérkezett az augusztusi hőhullám. Szombaton napos, gyengén felhős idő várható. Csapadék nem valószínű. Az északnyugati szél helyenként feltámad napközben. Délután 29-35 fokot mérhetünk. A következő napokban sem lesz jobb az időjárás.

Vasárnap kevés felhő lesz felettünk, de ezek csapadékot nem adnak. Az északnyugati szél még helyenként megélénkül. Fokozódik a hőség, a csúcshőmérséklet 30-36 fok között alakul, délkeleten lesz a legmelegebb.

Hétfőn folytatódik a meleg, túlnyomóan napos idő. Csak északon, északnyugaton növekedhet meg kissé a fátyol- és gomolyfelhőzet, csapadék azonban ezúttal sem valószínű. A Tiszántúlon átmenetileg feltámadhat az északkeleti szél. Délután 30-37 fokos hőségre van kilátás.

Kedden a dunántúli gomolyokból már kialakulhat egy-egy zápor, zivatar, másutt azonban kitart a perzselő napsütés, száraz idő. Helyenként megélénkül a keleti, északkeleti szél. A csúcsértékek 29-37 fok között alakulhatnak – írja az Időkép.

(Fotó: Thomas Warnack / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP)

09:23

Bár a kegyelmi botrányba belebukott Novák Katalin hónapokig szerényen és csöndesen élt, most mégis elemi erővel robbant be a közéletbe.