Teljes a fejetlenség Orbán Viktor szegedi látogatásáról

Nem tudni, hogy Orbán Viktor megjelenik-e az első határvadászok ünnepélyes eskütételén Szegeden.

2022. szeptember 6., 17:06

Szerző:

A szegedi önkormányzat lapján, a Szeged.hu-n hétfőn megjelent cikk arról számolt be, hogy szeptember 9-én, az első határvadászok ünnepélyes eskütétele alkalmából Orbán Viktor mond beszédet, és emiatt a város egy részét már csütörtökön lezárják. 

Havasi Bertalan, a miniszterelnök szóvivője kedden viszont „hírlapi kacsának” minősítette azt a hírt. Délután Szeged városfejlesztési alpolgármestere, Nagy Sándor közösségi oldalán reagált Havasira: feltette a pénteki esemény Botka László polgármesternek címzett meghívóját. A meghívón jól látszik a sor: „ünnepi beszédet mond Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke.”

Nagy Sándor a posztjában kifejti, hogy mivel hivatalos értesítést nem kaptak arról, hogy jön-e Orbán Viktor az ünnepségre, vagy sem, az önkormányzat nem tudja, mi fog történni. A rendezvény vagy meg lesz tartva, vagy nem. „De végül is, kit érdekel ez ott a Karmelitában, hogy egy 160 ezres város polgárai fel tudnak-e készülni a Kormány rendezvényére, vagy annak elmaradására?” – zárta posztját az alpolgármester.„hírlapi kacsá

(Kiemelt kép: Orbán Viktor sajtótájékoztatót tart 2020. február 16-án. Fotó: Kisbenedek Attila / AFP)

Az előzetes adatok szerint márciusban 6413 gyermek született, és 10 524 ember halt meg; 2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent – tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken. Ez minden idők harmadik legalacsonyabb értéke, aminek meg is látszik az eredménye: egy városnyi lélekszámmal lett kevesebb Magyarország.