Teljes a fejetlenség Orbán Viktor szegedi látogatásáról

Nem tudni, hogy Orbán Viktor megjelenik-e az első határvadászok ünnepélyes eskütételén Szegeden.

2022. szeptember 6., 17:06

Szerző:

A szegedi önkormányzat lapján, a Szeged.hu-n hétfőn megjelent cikk arról számolt be, hogy szeptember 9-én, az első határvadászok ünnepélyes eskütétele alkalmából Orbán Viktor mond beszédet, és emiatt a város egy részét már csütörtökön lezárják. 

Havasi Bertalan, a miniszterelnök szóvivője kedden viszont „hírlapi kacsának” minősítette azt a hírt. Délután Szeged városfejlesztési alpolgármestere, Nagy Sándor közösségi oldalán reagált Havasira: feltette a pénteki esemény Botka László polgármesternek címzett meghívóját. A meghívón jól látszik a sor: „ünnepi beszédet mond Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke.”

Nagy Sándor a posztjában kifejti, hogy mivel hivatalos értesítést nem kaptak arról, hogy jön-e Orbán Viktor az ünnepségre, vagy sem, az önkormányzat nem tudja, mi fog történni. A rendezvény vagy meg lesz tartva, vagy nem. „De végül is, kit érdekel ez ott a Karmelitában, hogy egy 160 ezres város polgárai fel tudnak-e készülni a Kormány rendezvényére, vagy annak elmaradására?” – zárta posztját az alpolgármester.„hírlapi kacsá

(Kiemelt kép: Orbán Viktor sajtótájékoztatót tart 2020. február 16-án. Fotó: Kisbenedek Attila / AFP)

A jogosítvány árába is beépül a benzin piaci ára. A KATA törvény módosításával pedig eljöhet a több hónapos várakozási idő, hiszen sok oktatónak már nem éri meg az általányadózással az oktatói tevékenységet folytatni. Az oktatók közül többen azt tervezik, hogy inkább elmennek taxizni, ott ugyanis minden kedvezményt igénybe vehetnek.