Nem sétálhattak Pesten a román válogatott tagjai, mert állítólag vadásztak rájuk

Huligántámadás veszélyére hivatkozva lemondta mérkőzés előtti budapesti sétáját a román labdarúgó válogatott. Az MLSZ semmi ilyesmiről nem tud.

2023. október 12., 09:42

Szerző:

A bukaresti Fanatik portál szerint az MLSZ már a múlt hét végén figyelmeztette a román szövetséget – írja a Telex.

A Fanatik főszerkesztője, Horia Ivanovici videóműsorában azt mondta:

„A magyar szövetség üzenetében az áll, ne járjanak Budapest utcáin Románia jelképeit, román zászlót viselve, mert lehetnek a román csoportok és hivatalos személyek megtámadására készülő huligánok. Az üzenet nyíltan kimondja, zavargások lesznek, ha a magyar ultrák malmára hajtják a vizet. Úgy értesültek, vadászni indultak a román jelképekre és zászlókra, ezért legyenek óvatosak és ne provokáljanak.”

 A román szövetség szakmai igazgatója, Mihai Stoichita szerda délben a Gazeta Sporturilor tudósítójának elismerte, hogy lemondták a csütörtöki sétát.

„Bármilyen nemzetközi mérkőzés előtt a vendégcsapat kérhet védőőrizetet sétához. A budapesti kollégáktól kapott üzenetben megkértek, közöljük, ha kérünk rendőri őrizetet a nemzeti csapat sétájára” – válaszolta a román szövetség a bukaresti sportlap kérdésére. A román csapat játékosai emiatt csak egy rövid sétát tettek a Hilton közelében, a Halászbástyánál, írja a Fanatic.

Az MLSZ kommunikációs osztálya a Nemzeti Sport megkeresésére azt válaszolta, hogy nincs tudomása figyelmeztetésről az újpesti Szusza Ferenc Stadionban tartandó Belarusz–Románia Eb-selejtezővel kapcsolatban.

(Fotó: Echipa națională de fotbal a României Facebook-oldala)

08:46

A világ egyik legkorszerűbb harckocsijával bővül a Magyar Honvédség (MH) nehézdandárja a következő napokban; az első magyar felségjelzésű Leopard 2 A7-es – amely a NATO-nak felajánlott, de Magyarország biztonságát garantáló nehézdandár része lesz – szerdán érkezett meg Magyarországra – tájékoztatott a Honvédelmi Minisztérium (HM).