Nem a tegnap este megjelent feladatokat kapták a töri érettségin

Nem valós a történelem érettségi feladatlapjának kiszivárgásáról szóló információ. 

2023. május 10., 11:53

Szerző:

Tegnap este egy Facebook csoportban jelent meg egy képernyőmentés, amelyen dátum szerint a mai középfokú érettségi négy esszékérdése szerepel, amint arról mi is beszámoltunk. A diákok azonban nem ezeket a kérdéseket kapták és a sorszáma sem egyezett a tegnap este kikerült feladatsor sorszámával. 

Az Oktatási Hivatal sajtóközleményében cáfolta, hogy a hivatalos feladatsor szivárgott volna ki. „Az érettségi feladatlapjai minősített iratok, idő előtti nyilvánosságra hozataluk bűntetőjogi következményeket von maga után” – tették hozzá. 

Az egyetemes esszéktémák közül Julius Caesar vagy az auschwitzi táborok témái közül választhattak, a magyar történelmi témák közül pedig a rendszerváltás vagy Széchenyi Istvánról írhattak esszét. Míg a tegnap este kikerült képen a középkori egyházak történelmének témája szerepelt, ez viszont nem volt része a hivatalos feladatsornak – tudta meg a Telex

(Kiemelt képünk: illusztráció. Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)

Ráadásul hat egymást követő napot tölthetnénk otthon a karácsonyi héten a Gazdaságfejlesztési Minisztérium friss tervezete szerint. Lenne ugyanakkor három olyan szombat is, amikor dolgozni kellene.

Halálos motorbaleset történt a fővárosban a Gyáli úton hétfő délután, az utat a Könyves Kálmán körútnál lezárták – tudatta a rendőrség a honlapján.

Novák Katalin részt vett a csíksomlyói búcsún, és látogatásának helyszíneiről folyamatosan beszámolt a közösségi oldalán. A „nem megfelelő nyilvános üzenetek” miatt a román külügy tiltakozott Magyarország bukaresti nagyköveténél. A Sándor-palota szerint a „román külügyminisztérium tiltakozása túlzó és indokolatlan”.