Okos villanyóragyár érkezik Gödöllőre

A kínai tulajdonú Wasion Holdings Limited 2025-től évente egymillió okos villanyórát fog előállítani Gödöllőn.

2023. november 16., 11:27

Szerző:

Az Európai Unió is jobban tenné, ha ellenségeskedés helyett a kulturált együttműködés útját választaná Kínával, ebben a magyar kormány nem veszélyt, nem kockázatot, hanem nagy lehetőséget, nagy esélyt lát – közölte a tárca közlése szerint Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön Budapesten.

A tárcavezető a kínai tulajdonú Wasion Holdings Limited projektbejelentésén arról számolt be, hogy a vállalat mintegy négymilliárd forint értékben

Gödöllőre telepíti a hatodik globális kutatás-fejlesztési és gyártócsarnokát, ahol 2025-től évente egymillió okos villanyórát fog előállítani.

A barnamezős beruházáshoz az állam 390 millió forintos támogatást nyújt, így hozzájárulva háromszáz új munkahely létrehozásához – tájékoztatott. Beszédében leszögezte, hogy a projekt segíteni fog a kiviteli rekordok újabb megdöntésében is, ugyanis a cég a termékeit ötven országba exportálja, illetve a hazai gazdaság dimenzióváltátását is előmozdítja.

Szijjártó Péter kiemelte, hogy ez a beruházás is bizonyítja, hogy megéri józan észen alapuló külpolitikát folytatni. „Az a helyes, ha egy magunkfajta ország nem ellenségeskedik, és nem bonyolódik különböző terméketlen és értelmetlen vitákba a világ egyik gazdasági szuperhatalmával, hanem együttműködésre törekszik” – húzta alá.

Úgy fogalmazott, hogy

a kölcsönös tiszteletre alapozott magyar-kínai együttműködés már meghozta a gyümölcsét, minthogy a kelet-ázsiai ország vállalatai számos modern beruházást hoznak hazánkba, sok munkahelyet teremtenek, segítik a családok megélhetését és a gazdasági növekedés fenntartását.

Rámutatott, hogy a kormány gazdaságpolitikai stratégiája nagyban épül arra, hogy az ország a Kelet és Nyugat közötti civilizált együttműködés egyfajta találkozási pontja legyen. Szavai szerint ez sikeresnek bizonyult az eddigiekben, és ez a pozíció garanciát jelent a gazdasági növekedésre.

Végezetül a keleti nyitás eredményeit méltatta, érintve, hogy a magyar-kínai gazdasági együttműködés rekordjai évről évre rutinszerűen dőlnek meg.

„Mára a kínai vállalatok első számú közép-európai beruházási célpontja Magyarország lett. Egyre több kínai vállalat választja Magyarországot beruházásának helyszíneként”

 – közölte.

(Kiemelt kép: Szijjártó Péter Facebook-oldala)