A trappista sajt és a meleg politikusok szándékos találkozása az akkugyár előtt

Egyszerre három közéleti kérdésre reflektálna az LMP: az inflációra, az akkumulátorgyárak kérdésére és a melegeket is ábrázoló fotókiállítások elleni fellépésre. 

2023. november 14., 14:35

Szerző:

Fotókiállítást szervezne az LMP az Országgyűlési Képviselők Barankovics István Irodaházának aulájában. Ungár Péter hétfőn levélben kért engedélyt Kövér Lászlótól. Az Országgyűlés elnökének címzett beadvány szerint „Az akkumulátorgyártás és az infláció hatása a meleg közösségekre” címmel rendeznék a kiállítást – szúrta ki a Telex.

A Lautréamont-i bonmot-ra, mely szerint a szürrealizmus „egy esernyő és egy varrógép véletlen találkozása egy boncasztalon” hajazó kiállításon

olyan fotókat mutatnának be, amelyeken az LMP két vállaltan meleg politikusa, Ungár Péter és Gál József egy trappista sajttal a kezében áll az iváncsai akkumulátorgyár előtt.

„A homoszexuális embereknek is drága a sajt, és problémát okoz az akkumulátorgyarmatosítás” – nyilatkozta a lapnak Ungár. A kiállítás célja a beadvány szerint, hogy „a művészet segítségével hívja fel a figyelmet erre a társadalmi problémára”.

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: Sebastian Gollnow / DPA /AFP)