Navracsics Tibor: Gyáván viselkedett a Hertha BSC

Szerinte az lett volna a bátorság, ha azt mondja a klub, hogy bár nem értenek egyet a magyar kapusedzővel, tiszteletben tartják a véleményét.

2021. április 9., 09:06

Szerző:

– A Hertha BSC gyáva volt. Az lett volna a bátorság, ha azt mondja a klub, hogy bár nem értek veled egyet, de tiszteletben tartom a véleményed – mondta Navracsics Tibor volt EU-biztos a 168.hu-n futó Keljfeljancsi című műsorban.

A politikus szerint a modern kor szüleménye, hogy egy labdarúgócsapatnak társadalmi elvei vannak, és önmagában nem elég jó kapusedzőnek lenni, hanem el kell sajátítani történetesen a Hertha szellemiségét. – Szerintem ez ahhoz hasonló totalitárius szellemiségre vall, mint annak idején a szocializmus, amelyben a jó szocialista ember nemcsak a munkahelyén, hanem otthon, a nappalijában is bizonyos elvek szerint viselkedett – fejtette ki a politikus, aki szerint akár egy kapusedző is gondolkodhat ideológiák mentén.

– Szerintem létezik egy józan határ, nem befolyásolhat labdarúgó pályafutásokat a politika – mondta. Navracsics Tibor szerint nem egyezik az általános német közvélekedéssel Petry Zsolt véleménye, de azt kulturáltan és szalonképesen fogalmazta meg a Magyar Nemzetnek adott interjújában.

– Vicc, hogy egy labdarúgóklub úgy gondolja, politikai ideológia mentén szelektálnia kell az edzőket – tette hozzá.

Navracsics Tibor meglepőnek nevezte, hogy Németország budapesti nagykövetségének ügyvivőjét bekérette csütörtök reggel Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára. - A Hertha ugyanis magánalapítvány, vajmi kevés köze van a diplomáciához. Ugyanakkor nem tudhatjuk, miről szólt az a beszélgetés – tette hozzá.

Navracsics Tibor szerint akár Gulácsi Péter véleménynyilvánítása, akár az elbocsátott riporterek esete arra utal, hogy Magyarországon mindenhova beszivárog a politika. – Nem mindegyik országban ilyen a politika természetrajza, nem mindegyik országban küzd az egyik véleménnyel rendelkező ember a másik ellen. Magyarországon a béke leértékelt fogalommá vált, a kompromisszumot megalkuvásnak veszik, állandó küzdelemben kell élni, viaskodni kell a más véleményt megfogalmazókkal – fogalmazott.

(Kiemelt képünk: MTI)

11:08

Az előzetes adatok szerint márciusban 6413 gyermek született, és 10 524 ember halt meg; 2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent – tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken. Ez minden idők harmadik legalacsonyabb értéke, aminek meg is látszik az eredménye: egy városnyi lélekszámmal lett kevesebb Magyarország.